Παναγιώτης Γιαννάκης: Η FIBA έκανε αφιέρωμα στον «δράκο» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΜΠΑΣΚΕΤ | Παναγιώτης Γιαννάκης: Η FIBA έκανε αφιέρωμα στον «δράκο»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι και επίσημα μέλος του Hall of Fame της FIBA, με την παγκόσμια ομοσπονδία να του ετοιμάζει το σχετικό αφιέρωμα.

Η FIBA έκανε αφιέρωμα στο νέο μέλος του Hall of Fame της, Παναγιώτη Γιαννάκη και μεταξύ άλλων  περιλαμβάνει συνέντευξη του «δράκου» του ελληνικού μπάσκετ. Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Γιαννάκης-Η υπερηφάνεια της Ελλάδας», με τον Γιαννάκη να μιλάει για την εμπειρία του από όσα έζησε με την εθνική από τα χρόνια του ως παίκτης και τον θρίαμβο του 1987 μέχρι την μεγάλη του επιτυχία το 2006 ως προπονητής.Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

Για το Ευρωμπάσκετ του 1987: «Το 1986 στο Μουντομπάσκετ δείξαμε στους αντιπάλους μας πως γινόμαστε όλη και καλύτερη ομάδα χρόνο με τον χρόνο. Για μένα αυτή η προσπάθεια άρχισε το 1986, γιατί το 1985 δεν ήμασταν καν στο Ευρωμπάσκετ. Δώσαμε την ευκαιρία να δουν όλοι οι Έλληνες ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν βάζαμε τα εγώ μας κάτω από την ομάδα, θα πετυχαίναμε κάτι ξεχωριστό. Το τουρνουά αυτό ήταν η έκρηξη της Ελλάδας και δώσαμε κίνητρο και στον κόσμο, αφού η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία ήταν ανίκητες όπως και οι ΗΠΑ».

Για τη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης: «Το να νικάς τη Σοβιετική ένωση ήταν σπουδαίο για μια μικρή χώρα. Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Πήραμε δύναμη από την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ο Γκάλης και εγώ, όπως και τα άλλα παιδιά παίξαμε πολλά λεπτά και δεν κοιμηθήκαμε καλά, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ ο ενθουσιασμός μέσα μας. Παίξαμε τόσο δυνατά σε πνευματικό και τακτικό τομέα. Και μετά από δύο χρόνια, δείξαμε πως δεν είμαστε απλά μια έκπληξη του Ευρωμπάσκετ του 1987. Μετά από 10 χρόνια ήμασταν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

Για το Παγκόσμιο του 2006: «Με την Εθνική, μπορούσε να δείξεις σε όλο τον κόσμο πως στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τα σπορ, αγαπούν τη ζωή και θέλουν να κάνουν κάτι κάθε μέρα που θα τους επιτρέπει να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και να τα φτάσουν με υπομονή, πάθος και γνώση. Αν φυσικά σέβεσαι συμπαίκτες και αντιπάλους.

Πάντα πίστευα πως συμπαίκτες σε βοηθούν πολύ να γίνεις καλύτερος παίκτης, όπως και οι αντίπαλοι που σου δίνουν μαθήματα που χρειάζεται να βελτιώσεις τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του. Είναι μια μεγάλη οικογένεια για μένα το μπάσκετ. Είναι μια μεγάλη οικογένεια, η χώρα μου και είναι ωραίο να την εκπροσωπώ ως ένας από τους καλύτερους».

PLANET SPORTS