Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί στο Σικάγο πυροβολούν έναν 22χρονο [vid] | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί στο Σικάγο πυροβολούν έναν 22χρονο [vid]

Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στο Σικάγο στις 31 Μαρτίου και το οπτικό υλικό τώρα είδε το φως της δημοσιότητας

Οργή και αποτροπιασμό και οργή προκαλεί ακόμα ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει αστυνομικούς στις ΗΠΑ να καταδιώκουν με τα πόδια έναν 22χρονο και να τον πυροβολούν πισώπλατα με τέσσερις σφαίρες. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της αστυνομικής βίας, ενώ παρόμοια περιστατικά δεν έχουν σταματήσει στη χώρα.Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στο Σικάγο στις 31 Μαρτίου και το οπτικό υλικό τώρα είδε το φως της δημοσιότητας και μετά από απαίτηση των συγγενών του νεαρού.

Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να καταδιώκουν έναν νεαρό άνδρα που πιστεύουν ότι κρατά όπλο (κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο από το βίντεο) και του φωνάζουν να το πετάξει. Αυτός συνεχίζει να τρέχει και τελικά δέχεται πισώπλατα αρκετές σφαίρες.

Σύμφωνα με τα αμερικαικά ΜΜΕ, οι τελευταίες λέξεις του νεαρού ήταν: «Γιατί με πυροβολείτε;».
Όπως αναφέρθηκε, ο 22χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η υπόθεση ερευνάται ενώ η δήμαρχος του Σικάγο απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

PLANET SPORTS