Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο 62χρονος Ολυμπιονίκης Αντριου Χόι | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Ολυμπιακοί Αγώνες | Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο 62χρονος Ολυμπιονίκης Αντριου Χόι

Ο Αντριου Χόι έγινε σήμερα, στα 62 του χρόνια, ο γηραιότερος αθλητής που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Αυστραλός ιππέας, μάλιστα, κατέκτησε μέσα στην ημέρα δύο μετάλλια στο Τόκιο, αρχικά το ασημένιο στο ομαδικό του ιππικού τριάθλου και εν συνεχεία το χάλκινο στο ατομικό.Ο Χόι συμμετέχει για όγδοη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ξεκινήσει το 1992 στη Βαρκελώνη, όπου κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό του ιππικού τριάθλου. Η Αυστραλία διατήρησε τον τίτλο της και στις δύο επόμενες διοργανώσεις, το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Χόι πήρε και το ασημένιο στο ατομικό. Από τότε, χρειάστηκε να περιμένει 21 χρόνια για να ανέβει ξανά στο βάθρο, φτάνοντας στο σύνολο της καριέρας του τα έξι Ολυμπιακά μετάλλια.

Για να βρούμε κάποιο γηραιότερο αθλητή στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πρέπει να πάμε πίσω στο 1968, όταν ο -66χρονος τότε- Ελβετός Λουίς Νοβεράζ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα, στο Μεξικό.

PLANET SPORTS