Οι πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστές | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Εκπομπή Επικοινωνίας

overfm.gr | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | Οι πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστές

Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί Έλληνες Ποδοσφαιριστές; Το CIES Football Observatory δίνει στη δημοσιότητα όλα όσα πρέπει να ξέρετε…

Αυτή τη στιγμή ο Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), με τον Χρήστο Τζόλη ΠΑΟΚ βρίσκονται ανάμεσα στους πιο ακριβούς Έλληνες Ποδοσφαιριστές. Η αξία τους ανέρχεται στα 15-20 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν ξεπεράσει στη χρηματιστηριακή αξία τόσο τον Κώστα Μανωλά, όσο και τον Δημήτρη Λήμνιο οι οποίοι είχαν την πρωτιά την περσινή χρονιά.Σύμφωνα με όσα αναφέρει λοιπόν το CIES Football Observatory (πρόκειται για διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών με έδρα το Νοσάτελ), μαζί με συνεργασία των Φίφα και του Πανεπιστημίου της Ελβετικής πόλης, αυτά είναι τα στοιχεία για τους Έλληνες παίκτες μας.

Μάλιστα από το 2013 και έπειτα αυτή η μελέτη έχει γίνει πλέον συνήθεια. Παρουσιάζει κάθε χρόνο τους πιο ακριβούς παίκτες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η έρευνα δείχνει ότι στην 3η θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Μαυροπάνος. Η Εκτιμώμενη αξία του παίκτη κυμαίνεται στα 10-15 εκατομμύρια ευρώ. Πτώση παρουσιάζει η αξία του Κώστα Μανωλάστα 5-7 εκατ. ευρώ (βρίσκεται στο πάγο από τον Σπαλέτι και δεν αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια…). Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι η αξία του Δημήτρη Λήμνιου. Από τα 15-20 εκατομμύρια ευρώ που ήταν, έχει πάει στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλη πτώση σίγουρα για τον Έλληνα εξτρέμ.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Σασουόλο και Κώστας Νικολάου της Σπέτσια, έχουν αμφότεροι, εύρος αξίας 7-10 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός συνόρων ο πιο ακριβός Έλληνας, παραμένει ο μέσος του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, με αξία, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfertmarkt.de, 8 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ένα γράφημα με την αξία των Ελλήνων παικτών…

PLANET SPORTS