RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Ημίχρονο, Under Τελικό | με την ομάδα του koubanezos.gr

overfm.gr | Super League 1 | Ο Σάμαρης «γλυκοκοιτάζει» ΑΕΚ και όχι το αντίθετο

Η Πανδώρα βάζει στην σωστή διάσταση την «υπόθεση Σάμαρη» για την Ένωση,που λόγω… Γαλανόπουλου δουλεύει ήδη την μεταγραφή μέσου (6αρο-8άρι) για τον Γενάρη αλλά μα διαφορετικά χαρακτηριστικά από του 33χρονου ελεύθερου Έλληνα άσου.

Η ΑΕΚ, με τα τωρινά δεδομένα, αν κάνει μια μεταγραφή τον Γενάρη. Θα είναι παίκτη που θα μπορεί να καλύψει τις θέσεις “6” και “8”. Παίκτη – μέσο όμως, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα τηρεί τις βασικές/απαραίτητες προδιαγραφές που ίσχυσαν και στις μεταγραφικές υποθέσεις – επιδιώξεις του καλοκαιριού. Άλλωστε η… δουλειά στο κομμάτι αυτό δεν έχει σταματήσει και γίνεται από τους ίδιους υπεύθυνους. Τους Γιάννη Παπαδημητρίου – Παναγιώτη Κονέ. Οπότε γιατί να αλλάξει και η… φιλοσοφία.

Για να το εμπεδώσουν, λοιπόν, και εκείνοι που δεν το καταλαβαίνουν αλλά θα έπρεπε. Οι “Παπ” – Κονέ εστιάζουν σε παίκτες με ένταση, κινητικούς, που θα προέρχονται από ενεργή σεζόν και όχι από αποχή! Αυτό είναι το ένα. Και το δεύτερο: οι μεταγραφικές κινήσεις τους γίνονται με γνώμονα είτε πως θα πάρουν παίκτη που θα μπορεί να κάνει την ατομική διαφορά. Είτε παίκτη που θα έχει συγκεκριμένα και τέτοια χαρακτηριστικά που αν συνδιαστούν με των υπολοίπων θα μπορούσαν πάλι (μέσα από το σύνολο και την σύνθεση) να κάνουν την διαφορά!

Η… επιστροφή Γαλανόπουλου

Πάμε τώρα και στο… παρασύνθημα. Η ΑΕΚ δεν ξέρει πότε ακριβώς ο Γαλανόπουλος θα επιστρέψει στο 100%,μετά την νέα του επέμβαση στον αστράγαλο. Ψάχνει, λοιπόν, για ένα μέσο πάνω κάτω με τα χαρακτηριστικά του και οχι για ένα μέσο που τα χαρακτηριστικά του θα είναι… συνδιασμός Λε Ταλέκ και Σάκχοφ. Άντε να ψάχνει έναν… τύπο Εντσάμ (αν ο Σιμόες αποδειχθεί σιδερένιος). Και γενικότερα έναν μέσο που θα κάνει τα μέτρα!

Η αναφορά μου στα ονόματα γίνεται με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον Ανδρέα Σάμαρη να “γλυκοκοιτάζεται” από την ΑΕΚ. Να συμβαίνει το αντίθετο δεν θα μου προκαλούσε εντύπωση, να πω την αλήθεια θα το έβρισκα κι απολύτως φυσιολογικό.

Ο Σάμαρης είναι έμπειρος. Με ποιότητα. Προσωπικότητα που δεν έχει προκαλέσει και θα γινόταν αποδεκτός στην ΑΕΚ (το αντίθετο δηλαδή με την περίπτωση του επίσης free Σιόβα) αλλά δεν …κολλάει στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που πιθανότατα θα έμπαιναν ως προϋποθέσεις ενός deal.

Του τέστιν είναι αργός. Βαδίζει στα 33 του. Είναι σοφτ και όχι τόσο ενεργητικός ενώ το 2021 αγωνίστηκε μόλις 1 λεπτό στο πρωτάθλημα και 83 λεπτά στο Κύπελλο με την Μπενφικα, στις 8 και 12 του περασμένου Ιανουρίου. Συνολικά δε την περασμένη σεζόν ο Ζεσούς του έδωσε 4 συμμετοχές και κατέγραψε μόλις 76′ στην πορτoγαλική Liga Bwin. Προερχόμενος από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αχίλειο τένοντα που συνολικά τον είχε κρατήσει στα πίτς 183 ημέρες!

Και στο πρόσφατο παρελθόν,το πολύ κοντινό αφού έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα στις 22 Αυγούστου, το όνομα του Σάμαρη… έπεσε στην ΑΕΚ από υψηλόβαθμο αξιώματούχο της, χωρίς όμως, να…προχωρήσει ή να γκελάρει ιδιαίτερα..Οπότε δεν βλέπω τι μπορεί να έχει αλλάξει τώρα στον “κιτρινόμαυρο” Οργανισμό, που να δικαιολογεί τα εν λόγω δημοσιεύματα.


vstore.gr overfm

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2022

Belgrade Final Four Euroleague

PLANET SPORTS