Ο Ιβάν είναι...Μπάγεβιτς και δεν θέλει Καραγκούνηδες και Ντρεοσίδες | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 1 | Ο Ιβάν είναι…Μπάγεβιτς και δεν θέλει Καραγκούνηδες και Ντρεοσίδες

Η Πανδώρα αποκαλύπτει τι τρέχει με Διούδη, Μακέντα αλλά και το μοντέλο του προπονητή – μάνατζερ που θα φορέσει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός. Ο Σέρβος δεν θέλει παλαιμάχους στα πόδια του, θα μοιράσει ρόλους στους συνεργάτες του και θα εφαρμόσει τον Νόμο του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έμαθε πολλά κι από τον Μπόλονι!

Ο Iβάν Γιοβάνοβιτς δεν είναι Λάζλο Μπόλονι. Για την ακρίβεια δεν θα κάνει τα ίδια λάθη με τον Ρουμάνο συνάδελφό του, για αυτό άλλωστε και δεν είχε δεχτεί να αναλάβει τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή μεσούσης της σεζόν.Σε αντίθεση με τον γηραλέο τεχνικό, ο Σέρβος δεν ήταν απλά πολύ πιο υποψιασμένος αλλά και γνώστης της κατάστασης στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού, δηλαδή σε οργανισμό και ποδοσφαιρικό τμήμα. Έστω κι από… απόσταση, αρχικά σαν θεατής και μετά σαν ερευνητής (από την στιγμή που έπρεπε να εμπλακεί). Δηλαδή ούτε άγνοια κινδύνου τον διακατέχει, ούτε θα σφυρίζει αδιάφορα αν δεν καταφέρει, όπως συνέβαινε με τον Μπόλονι.

Ο Παναθηναϊκός είναι βαριά άρρωστος κι αυτό ξεκινάει από την νοοτροπία που υπάρχει στο κλάμπ αλλά και από πρόσωπα που έχουν βολευτεί και συμβιβαστεί με μια κατάσταση που βρίσκει πάντα δικαιολογίες και δεν έχει ουσιαστικές απαιτήσεις. Ως προς αυτή την αντίληψη Μπόλονι και Γιοβάνοβιτς συμφωνούν, όπως και στο ότι θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές.

Με μια καταλυτική διαφορά: ο Ρουμάνος ούτε πάτησε πόδι να φέρει το δικό του τιμ, ούτε απαίτησε από τον Αλαφούζο να πάρει κεφάλια (παικτών, στελεχών, συνεργατών), περίμενε πρώτα να τελειώσει (όπως, όπως) η σεζόν και μετά να “σκουπίσει” κόσμο και κοσμάκη, δούλευε με 32 παίκτες συν το ότι εκτός από υπερσυγκεντρωτικός ήταν και υπερβολικά κλειστός. Old school πραγματικά όμως…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έρχεται στον Παναθηναϊκό με το δικό του πλήρες τιμ. Συγκεκριμένα, με 4 συνεργάτες, περισσότερους και από όσους πήγε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ. Έρακ, Κολομπούρδας, Κόντης συν γυμναστής. Δεν θέλει ούτε τεχνικό διευθυντή, ούτε αθλητικό διευθυντή πάνω από το κεφάλι του. Δηλαδή ούτε Ντρεοσίδες, ούτε Καραγκούνηδες.

Αυτός και οι τρεις συνεργάτες του θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα, με στόχο να δημιουργήσουν ένα άβατο. Άλλωστε ο Γιοβάνοβιτς ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στον χαρακτήρα του κάθε ποδοσφαιριστή. Πιστεύοντας πως το καλό σύνολο, η καλή χημεία σε μια ομάδα, δεν είναι μόνο θέμα ταιριάσματος αγωνιστικών χαρακτηριστικών αλλά και χαρακτήρων!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, ταιριάζει περισσότερο στο προπονητικό μοντέλο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν ο Ντούσκο ήταν παντοδύναμος. Κατά κάποιο τρόπο έχει πάρει πολλά από αυτό. Είναι ο προπονητής – μάνατζερ της ομάδας του. Με τους δικούς του ανθρώπους να μοιράζονται ρόλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα κι από την πρώτη ημέρα να μπαίνουν νόρμες. Για παράδειγμα στην εποχή Γιοβάνοβιτς δεν θα επιτρεπόταν στους αρχηγούς να ζητάνε συνάντηση με τον πρόεδρο για να του παραπονεθούν για τον προπονητή, ούτε δηλώσεις τύπου Χατζηγιοβάνη ή αντιδράσεις τύπου Μακέντα…

Κατά συνέπεια ο Γιοβάνοβιτς και το τιμ μου θα διαχειρίζονται τα πάντα στην ομάδα, σε συνεργασία με κάποιο διοικητικό στέλεχος. Ούτε προπονητικό μάτι της διοίκησης ή της Ακαδημίας θα υπάρχει στον πάγκο, ούτε κάποιος διευθυντής. Υπό αίρεση μόνο του τιμ μάνατζερ (Κοτσόλης), ίσως, αλλά θα πρέπει να τον προκρίνει/εγκρίνει ο Γιοβάνοβιτς.

Σε κάποιους μάλιστα έκανε εντύπωση που ο Γιοβάνοβιτς δεν έφερε και δικό του προπονητή τερματοφυλάκων αλλά και σε αυτό διαφοροποιήθηκε από τον υπάρχοντα (και τις εκθέσεις του). Κι αυτό αφού έχει ενημερώσει τον Αλαφούζο για την ανάγκη απόκτησης γκολκίπερ που θα συναγωνίζεται με τον Διούδη για τα γάντια του βασικού στον Παναθηναϊκό! Τυχαίο; Όχι φυσικά και δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόβλημα στην μέση που αντιμετωπίζει ο Διούδης και δεν του επέτρεπε να προπονείται κανονικά και σε υψηλές εντάσεις. Όπως δεν είναι τυχαίο πως μέρα με την μέρα μπαίνει ξεκάθαρα και θέμα παραμονής ή πώλησης του Μακέντα αυτό το καλοκαίρι. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το υψηλό συμβόλαιό του και την έλλειψη χημείας με τον Καρλίτος ή το ότι ο Γιοβάνοβιτς ποντάρει πολύ στον Ιωαννίδη αλλά και με περιστατικά που πρωταγωνίστησε ο Ιταλός επί Μπόλονι!

Ο Γιοβάνοβιτς είτε άμεσα, είτε έμμεσα, απευθείας ο ίδιος ή μέσω συνεργατών/φίλων του, έχει ενημερωθεί πλήρως από τον Μπόλονι (ή το περιβάλλον του Ρουμάνου) για το τι αντιμετώπισε στον Παναθηναϊκό. Και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να κτίσει σε υγιείς βάσεις από την αρχή ένα πραγματικό Παναθηναϊκό. Για να τα καταφέρει βέβαια θα πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά από τον Αλαφούζο. Κι αυτή την διάθεση την έχει το αφεντικό αφού όπως φαίνεται δίνει τα κλειδιά (στην πράξη) του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Σέρβο.

Πανδώρα

PLANET SPORTS