Ο Φαντ Σιπ κατάλαβε αλλά με χρονοκαθυστέρηση… | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Εθνικές Ομάδες | Ο Φαντ Σιπ κατάλαβε αλλά με χρονοκαθυστέρηση…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τον προπονητή της Εθνικής που άρχισε σιγά-σιγά να βάζει τους σωστούς παίκτες στις σωστές θέσεις τους

Κερδίζεις το ματς με τη Νορβηγία και θυμάσαι το ματς με την Γεωργία. Οι συνειρμοί γίνονται αυτόματα. Να μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή η ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να κοστίσει στην Εθνική Ομάδα την παρουσία της στα τελικά του παγκοσμίου Κυπέλλου.Διότι το θέμα δεν είναι να κερδίζεις τις εντυπώσεις στα φιλικά αλλά να κάνεις τη δουλειά σου στο επίσημα.
Οσο και να έχει ξεπέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, διάολε, την Γεωργία στην έδρα μας μπορούμε να την κερδίζουμε. Να όμως που αποτύχαμε και τώρα το Κατάρ μοιάζει μακρινό. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει η νίκη επί των Νορβηγών. Πως, με μια πιο ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων παικτών, θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει τους Γεωργιανούς και να αισιοδοξούμε. Διότι ναι, είμαστε τυχεροί που πήραμε ισοπαλία από τους Ισπανούς αλλά για να τα βγάλουμε πέρα με τους Γεωργιανούς χρειάζεται απλά να μπαίνουν τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση.

Ε, στη Θεσσαλονίκη ο Φαντ Σιπ δεν τα είχε βάλει. Στη Μάλαγα κόντρα στην Νορβηγία ο κόουτς πήγε με μια ορθολογική διάθεση, Την ίδια που είχε και στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Ας μην φτάσουμε να γράφουμε σαν… φουστανελάδες αλλά η αλήθεια είναι πως για ημίχρονο βάλαμε την μπάλα κάτω και παίξαμε κανονικό ποδόσφαιρο. Όχι τίποτα φοβερά πράγματα αλλά τα βασικά που οφείλει να κάνει μια ομάδα και να φτάνει στη νίκη. Κρατήσαμε την μπάλα εκμεταλλευτήκαμε τον κενό χώρο και τρέξαμε με την μπάλα.

Κάπως έτσι μπήκαν τα δυο γκολ και ειδικά το δεύτερο. Ο Ανδρούτσος από δεξιά κουβάλησε την μπάλα την πέρασε στον Μασούρα και μετά δεν στάθηκε να δει την εξέλιξη της φάσης. Μπήκε μέσα στην περιοχή και επωφελήθηκε. Πόσοι ακραίοι μπακ κάνουν αυτοί την κίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο ο Ανδρούτσος. Όπως (σχεδόν) μόνο ο Μασούρας έχει την κίνηση στις πλάτες των κεντρικών αμυντικών. Ο Πέλκας πέρασε μια υπέροχη μπαλιά και άνοιξε το σκορ.

Όταν βάζεις τους πιο φορμαρισμένους παίρνεις (συνήθως) το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Ολλανδός τεχνικός σπάνια το κάνει. Μια αναφυλαξία που έδειχνε με τους παίκτες του Ολυμπιακού φαίνεται να του έχει περάσει. Πιθανόν να βοήθησε σε αυτό και η αλλαγή στην προεδρία της ΕΠΟ. Όπως και να έχει από τον κόουτς δεν ζητάμε να κάνει θαύματα. Ενας ήταν ο Ρεχάγκελ. Ζητάμε όμως να μην ανακατεύει τόσο πολύ την τράπουλα ώστε να χάνει τα καλά χαρτιά από τα χέρια του. Τουλάχιστον αυτό μπορεί, υποχρεούται να το κάνει. Αν το είχε κάνει με την Γεωργία, ο δρόμος για το κατάρ θα ήταν ανοικτός…

 

Ετικέτες:

PLANET SPORTS