RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Score Over | Δημοσθένης Καρμοίρης

overfm.gr | Γκόντζος | Ο…άγνωστος πόλεμος σε βάρος του πλανήτη

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας με στοιχεία ότι ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα.

Εδώ και αρκετό καιρό και στο όνομα πάντα δήθεν των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ξεκίνησε μια ιστορία με απίστευτα καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη γη. Στο όνομα του κέρδους και των γεωπολιτικών συμφερόντων κατά κύριο λόγο των Αμερικάνων αλλά και της ΕΕ.

Εκεί λοιπόν που όλοι μιλούσαν για οριακή κατάσταση στο κλίμα της γης. Εκεί που όλοι ξαφνικά προσκυνούσαν την “πράσινη ενέργεια” και έβαζαν με το ζόρι όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το… μοντέλο τους σε ότι έχει να κάνει με τους ενεργειακούς πόρους, το βιολί άλλαξε μέσα σε μια νύχτα.

«Πηγές ενέργειας που μέχρι πρότινος είχαν αναγορευθεί σε απαγορευτικές για την επιβίωση του πλανήτη…»

Ένα πανικοβλημένο και σε αποσύνθεση πολιτικοοικονομικό σύστημα, έγραψε τα πάντα στα παλιά του τα παπούτσια. Για να πετύχει τους στόχους του, όρμησε ξανά με λύσσα σε πηγές ενέργειας που μέχρι πρότινος είχαν αναγορευθεί σε απαγορευτικές για την επιβίωση του πλανήτη.

Βλέπετε το μόνο κριτήριο ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι το κέρδος και η συντήρηση της δύναμης και της εξουσίας του.

Έτσι λοιπόν… πάνε περίπατο οι πράσινες και οι οικολογικές πάσης φύσεως ανησυχίες.

Χωρίς κανένα πρόσχημα ενεργοποιήθηκαν ξανά οι λιγνίτες. Τα κάρβουνα και όλες οι ρυπογόνες μέθοδοι παραγωγής ενέργειας, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό για το τι θα προκαλέσει αυτό.

Πήραν μπροστά χωρίς δεύτερη σκέψη κλεισμένα εργοστάσια και ξεπερασμένες χωρίς την παραμικρή οικολογική πρόβλεψη μέθοδοι παραγωγής ενέργειας σε τρομακτικά τεράστιο αριθμό παραγωγής και όγκου ρυπογόνων ουσιών.

Σε ένα πλανήτη που βρισκόταν οριακά από πλευράς αντοχών της κλιματικής αλλαγής του. Εκατομμύρια τόνοι ρυπογόνων ουσιών άρχισαν ξαφνικά να ξεχύνονται στην ατμόσφαιρα μιας σειράς χωρών και κύρια της Ευρώπης. Αγνοώντας τις επιπτώσεις στην ζωή και το μέλλον των κατοίκων αυτών των χωρών.

Ταυτόχρονα η ανάγκη να υπακούσουν στις προσταγές των Αμερικάνων για τις κυρώσεις στη Ρωσία, έκανε αυτές τις χώρες να αναζητήσουν εντελώς πρόχειρα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την ενεργοποίηση μιας σειράς πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας που είτε είχαν τεθεί σε αχρηστία, είτε δεν χρησιμοποιούταν επειδή δεν διέθεταν τα στοιχειώδη σύγχρονα μέσα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά. Ήρθε κατ΄εντολήν των Αμερικάνων, αυτό που φαινόταν ακόμα και πριν την έναρξη του πολέμου σαν η βασική επιδίωξη στην ανατροπή των γεωπολιτικών συμφερόντων στην ενέργεια στον πλανήτη.

«η τρομακτική προοπτική να παίρνουμε φυσικό αέριο απ’ τους… κακούς»

Η εκτόξευση της παραγωγής και διάθεσης του λεγόμενου υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο με… αλαλαγμούς χαράς και ανακούφισης υποδέχτηκαν όλοι στην Δύση, από πολιτικούς και δημοσιογράφους μέχρι “ειδικούς” διεθνολόγους και “επιστήμονες” (τρομάρα τους) σαν το… υπερόπλο που θα μας γλίτωνε από τον Ρωσικό μπαμπούλα και την τρομακτική προοπτική να παίρνουμε φυσικό αέριο απ’ τους… κακούς.

Το ότι το υγροποιημένο αέριο είναι τριπλάσιο σε τιμή από το Ρωσικό αέριο, είναι ειλικρινά το μικρότερο σε κόστος και σημασία για τους λαούς όλης της γης.

Υπάρχει και χειρότερο. Πως η μέθοδος παραγωγής του και αυτό καθ΄ αυτό το συγκεκριμένο αέριο, αποτελεί μια τρομακτική απειλή για την επιβίωση του πλανήτη. Μάλιστα πρόκειται για απειλή… δεκαετίας και όχι κάποιων… μακρινών χρόνων που πιθανά να απασχολήσουν τα δισέγγονά μας και όχι εμάς.

Δεν ξέρω πόσοι μπήκατε στο κόπο να μάθετε πως παράγεται και από που το συγκεκριμένο αέριο.

Και φυσικά δεν είχα καμιά απαίτηση από τα ΜΜΕ και τους… επιστήμονες να αναδείξουν το μέγεθος της καταστροφής που έρχεται και να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την απειλή που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.

Η μέθοδος λοιπόν λέγεται σχιστολιθική. Για να μην το πολυβασανίζουμε με όρους και λεπτομέρειες είναι σε γενικές γραμμές το εξής.

Το αέριο παράγεται από την διοχέτευση τεράστιων όγκων νερού αναμεμιγμένου με τρομακτικής έντασης και δύναμης οξέων και δηλητηριωδών ουσιών σε πετρώματα που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος στο υπεδαφος της γης.

«”σπάνε πέτρες” σε τεράστιες ποσότητες στον φλοιό της γης…»

Στην ουσία με χημικές ουσίες απίστευτης δύναμης “σπάνε πέτρες” σε τεράστιες ποσότητες στον φλοιό της γης. Από εκεί βγάζουν το περιβόητο αέριο.

Το τι επιπτώσεις έχει αυτή η μέθοδος καθώς και οι ανάγκες διατήρησης, υγροποίησης και ξανά… εξαέρωσης αυτού του “ενεργειακού τέρατος” είναι πραγματικά τρομακτικές.

Για όσους θέλουν λεπτομέρειες. Αν αντέξουν και δεν χάσουν τον ύπνο τους μπροστά σ’ αυτό που έρχεται ας αναζητήσουν στο διαδίκτυο αντίστοιχες μελέτες. Ειδικά μελέτες που έγιναν με αφορμή διπλωματικές εργασίες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«πλησιάζουμε σε φαινόμενα ταινιών επιστημονικής φαντασίας…»

Διαθεσιμότητα και ρύπανση υδάτων, εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, ποιότητα αέρα. Επαγόμενη σεισμικότητα (δεν ξέρω αν συνειδητοποιείτε ότι πλησιάζουμε σε φαινόμενα ταινιών επιστημονικής φαντασίας καθώς εκατομμύρια τόνοι πετρωμάτων του υπεδάφους, πλάκες ολόκληρες γεωλογικές θα καταστραφούν και θα μετακινηθούν). Επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα με μόλυνση του εδάφους και του υπεδάφους. Καθώς και των πηγών σε τεράστιες εκτάσεις, αλλαγές οφθαλμοφανέστατες στην μορφολογία και την οπτική των τοπίων και μια σειρά άλλα.

Κι όλα αυτά, περνάνε στο ντούκου. Όλα αυτά δεν αποτελούν το παραμικρό εμπόδιο. Προκειμένου να βρει διέξοδο ένα σύστημα που αναζητάει εναγωνίως σωσίβια ύπαρξής και κέρδους ανά τον πλανήτη.

Κανείς δεν μιλάει για αυτά. Κανείς δεν ψελλίζει ούτε καν μια ερώτηση για το τι είναι αυτή η ιστορία. Και γιατί πρέπει ο πλανήτης να την υποστεί.

Και φυσικά τον πιο βρώμικο ρόλο παίζουν αυτοί που υποτίθεται “δημιουργήθηκαν” ακριβώς για την προστασία του πλανήτη. Οι λεγόμενοι Πράσινοι και Οικολόγοι ανά την υφήλιο. Αυτοί που έχουν αποδειχθεί τα μεγαλύτερα τσιράκια των πολυεθνικών ενέργειας και γεράκια μεγαλύτερα και από τα πιο συντηρητικά κόμματα ειδικά στην Ευρώπη.

Το θέμα όμως είναι ότι εδώ μιλάμε για μια οριακή κατάσταση.

Μια απειλή για την ύπαρξη του πλανήτη. Με τον ρυθμό, τον όγκο και την πλήρη περιφρόνηση για τις ζωές των λαών και του ίδιου του πλανήτη, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί με δραματικό τρόπο πολύ σύντομα μπροστά μας.

Για να επιβεβαιωθεί έτσι ή ρήση του Καρλ Μαρξ, πως “ο καπιταλισμός ή θα νικηθεί ή θα καταστρέψει τον πλανήτη”.

Ετικέτες:

vstore.gr overfm


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2022

Belgrade Final Four Euroleague

PLANET SPORTS