Ντούσκος – «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα» [vids] | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over the Chessboard - Χρήστος Πιλάλης

overfm.gr | Ιστιοπλοΐα | Ντούσκος – «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα» [vids]

O Στέφανος Ντούσκος σε συνέντευξη του ανέφερε για την κατάκτηση του μεταλλίου καθώς και τις δυσκολίες που βίωσε στην αθλητική πορεία

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μόνο σκιφ άνδρων στην κωπηλασία χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδας. Στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο ««The 2night Show» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε μέχρι να φτάσει στην επιτυχία. Παράλληλα δήλωσε και τις δυσκολίες που βίωσε.Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά τρία τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιεις εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο.

Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη. Ό,τι προσπαθεί κι η ομοσπονδία με χορηγούς γιατί είναι πανάκριβος κι ο εξοπλισμός. Μπορεί να κοστίζουν από είκοσι μέχρι και σαράντα χιλιάδες τα σκάφη» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Ντούσκος και στη συνέχεια μίλησε για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα, ενώ μοιράστηκε πως η επίδοσή του ήταν έκπληξη για τους συναγωνιστές του.

«Στην αρχή της κούρσας οι αντίπαλοι μου έφυγαν πιο δυνατά. Στα 750 μέτρα ήμουν τέταρτος, έβαλα δύναμη, τους πέρασα και μετά η αδρεναλίνη και η θέληση με έκαναν να αντέξω. Οι αντίπαλοί μου νόμιζαν ότι στα τελευταία μέτρα θα είχα γίνει αλοιφή από την κούραση, έλεγα «Θεέ μου δώσε μου δύναμη θα το πάρω». Στη ρεγκάτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, με κουβαλούσαν ως την εξέδρα, δεν μπορούσα να περπατήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντούσκος.

PLANET SPORTS