RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Χελάκης | Μόνο αν βγάλει τον Παναθηναϊκό έξω από τον προγραμματισμό του…

Ο Μίτσελ θα πρέπει να βρει κάτι έξω από τα καθιερωμένα για να χαλάσει τη ροή παιχνιδιού που έχει και ακολουθεί πιστά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Από όποια πλευρά και να το δεις ένα αξιοσημείωτο παραπάνω από 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Την επευφημούσαν διαρκώς και ζητούσαν νίκη στο ντέρμπι. Μια ομάδα που φέτος τους έχει απογοητεύσει πλήρως είναι δέκα βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε από την Ευρώπη χωρίς να σταυρώσει νίκη. Κι όμως για αυτή την ομάδα οι οπαδοί στέκονται και πάλι κερί αναμμένο, ξεπερνούν πικρές και απογοητεύσει, αλλεπάλληλες διαψεύσεις Και συνεχίζουν να τη στηρίζουν και να την πιστεύουν. Το θέμα είναι πόσο ίδιοι παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύουν στους εαυτούς τους και θα μπουν το βράδυ της Κυριακής για να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πάρουν τη νίκη.

Ο Μίτσελ είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος είναι σίγουρο ότι το πιστεύει. Οι παίκτες, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν δώσει ανάλογα δείγματα γραφής. Πελαγώνουν εύκολα, μοιάζουν να πνίγονται σε μία κουταλιά νερό και κάνουν λάθη προσφέροντας γκολ από τους αντιπάλους τους. Με ανάλογη συμπεριφορά προφανώς δεν έχουν καμία τύχη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα που έχει φροντίσει κάθε λεπτομέρεια στο παιχνίδι της.

Ο Ολυμπιακός αντίθετα είναι μία ομάδα που για να έχει τύχη στο ντέρμπι χρειάζεται να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα και κάποιοι από τους σπουδαίους παίκτες που έχει μεσοεπιθετικά να κάνει κάτι εξεζητημένο που θα οδηγήσει στο γκολ. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι που να βγάζει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς έξω από τον προγραμματισμό της. Κάτι δηλαδή πού να της χαλάει τον τρόπο παιχνιδιού και να την αναγκάσει να βρει άλλες λύσεις στο παιχνίδι της.

Κόντρα στο αυστηρά προγραμματισμένο παιχνίδι των γηπεδούχων, ο Μiτσελ είναι αναγκασμένος να βρει ιδέες έξω από τα καθιερωμένα. Αυτές δεν μπορεί να αφορούν πρόσωπα. Όλα τα έχει δοκιμάσει ο Ισπανός κόουτς. Το θέμα είναι να βρει κάτι που θα το συναντήσει για πρώτη φορά μπροστά του ο Γιοβάνοβιτς. Οι οπαδοί φρόντισαν χτες να φορτίσουν με ενέργεια τις μπαταρίες των παικτών.

Το βράδυ της Κυριακής θα ξέρουμε αν ο Μίτσελ έβγαλε τον Γιοβάνοβιτς έξω από τα νερά του. Σε ένα ντέρμπι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχει το θεωρητικό προβάδισμα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμα έναν τρόπο να παίζει. Είναι δέκα βαθμούς μπροστά από τον αντίπαλό του μετρώντας δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Έχει με διάφορα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος απέναντι σε μία άμυνα που κάνει προσφορές γκολ στους αντιπάλους της.

Ο Ολυμπιακός αν χάσει το παιχνίδι μένει δεκατρείς βαθμούς πίσω και οι ελπίδες του να πάρει το πρωτάθλημα ανάγονται στα μαθηματικά. Στο ντέρμπι της Κυριακής οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν για ένα αποτέλεσμα ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν καταστρέφονται με κανένα. Ακόμα και αν χάσουν σε ένα ντέρμπι η διαφορά τους από τον Ολυμπιακό εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Όπως έχει αποδειχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν στα ντέρμπι κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. Τα σερί κάποια στιγμή σπάνε κι αν δεν συμβεί αύριο κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί στη συνέχεια. Όπως είναι πιθανό κάποια στιγμή να κάνει κοιλιά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Αν οι πράσινοι δουν το ντέρμπι σαν μία ευκαιρία για να ταπεινώσουν τον αντίπαλό τους θα έχουν κάνει λάθος προσέγγιση. Ο Γιοβάνοβιτς το βλέπει σαν το εντέκατο παιχνίδι στη σειρά. Η πίεση από τους φιλάθλους που θα γεμίσουν τη Λεωφόρο θα είναι αφόρητη. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός θα έχει μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις εφόσον δει αυτό το ματς όπως ακριβώς είδε όλα τα προηγούμενα. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να χαλάσει το μυαλό του και να δώσει τους παίκτες του Μίτσελ την πρώτη και αναγκαία προϋπόθεση για να ανατρέψουν τα προγνωστικά


vstore.gr overfm


PLANET SPORTS