Με βεβαίωση τύπου Α' από το forma.gov.gr οι μετακινήσεις των εργαζομένων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με βεβαίωση τύπου Α’ από το forma.gov.gr οι μετακινήσεις των εργαζομένων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη, όπως ανακοινώθηκε, και δεν θα απαιτείται SMS.

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη, όπως ανακοινώθηκε, και δεν θα απαιτείται SMS.Ειδικότερα, για όσους εργαζόμενους που εργάζονται σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές όπως στο χονδρεμπόριο, στην βιομηχανία, στα ξενοδοχεία, στα σχολεία, στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως super-market, mini-market κλπ, καθώς και τα pet shop αλλά και στην εστίαση για υπηρεσίες delivery, απαιτείται η βεβαίωση εργοδότη τύπου Α προκειμένου να μετακινηθούν από και προς την εργασία τους. Η βεβαίωση τύπου Α που θα αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες.

Το έγγραφο αυτό υπάρχει στο forma.gov.gr, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του.

Η βεβαίωση αφορά τους εργοδότες και πρέπει οι εργοδότες να προχωρήσουν στην συμπλήρωσή του ώστε να μπορούν να απασχολήσουν τους εργαζομένους. Τη συγκεκριμένη βεβαίωση θα πρέπει την έχει πάντα μαζί του ο εργαζόμενος προκειμένου να κυκλοφορεί για όσο διάστημα απαιτείται στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένη την βεβαίωση εργοδότη.

Πρόκειται για την γνωστή βεβαίωση τύπου Α που έγινε χρήση και τον προηγούμενο Μάρτιο. Μάλιστα τότε, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που είχε δώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγούσε και τον πήγαινε στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα έπρεπε να πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.

Επίσης η βεβαίωση εργοδότη ήταν απαραίτητη :

– για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας καθώς και το δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
– Για διανομείς που χρειάζονται και ημερήσιο δελτίο αποστολής
– Οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: dikaiologitika.gr

PLANET SPORTS