Με το αζημίωτο οι φαρμακοποιοί θα κλείνουν τα ραντεβού για το εμβόλιο | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Age - Γιώργος Χελάκης - Γιώργος Κογκαλίδης

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με το αζημίωτο οι φαρμακοποιοί θα κλείνουν τα ραντεβού για το εμβόλιο

Πρόβλεψη αποζημίωσης των φαρμακοποιών που συνδράμουν πολίτες στη διαδικασία επικύρωσης και προγραμματισμού εμβολιασμών περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Πρόβλεψη αποζημίωσης των φαρμακοποιών που συνδράμουν πολίτες στη διαδικασία επικύρωσης και προγραμματισμού εμβολιασμών περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.Με το άρθρο 5 της Τροπολογίας που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, οι φαρμακοποιοί που θα ενημερώνουν και θα βοηθούν τους πολίτες να επικυρώσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε ότι οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν, να επικυρώσουν ή να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό κατά της COVID-19 είτε μέσω της πλατφόρμας είτε απευθυνόμενοι σε Φαρμακεία ή ΚΕΠ.

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας ρυθμίζεται ο τρόπος αμοιβής των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, η αμοιβή θα είναι περισσότερο συμβολική, θα κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ και δεν θα καταβάλλεται από τον πολίτη. Αντιθέτως, θα είναι ευθύνη της πολιτείας να αποζημιώνει τους φαρμακοποιούς για την υπηρεσία τους.

Η διαδικασία δεν έχει αποφασιστεί, ωστόσο εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο συμψηφισμού ίσως από το rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) που καλούνται να καταβάλλουν τα φαρμακεία. Η Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί θα αποσαφηνίζει όλες τις λεπτομέρειες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ετικέτες:

PLANET SPORTS