Χελάκης | 04.03.2021

Με προπονητή ανεπιθύμητο δεν πας πουθενά…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και την ήττα του Μπόλονι από τον Γιαννίκη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Χελάκης

Αλήθεια, πόσο καλύτερη ομάδα να έχει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουν οι φίλοι του τριφυλλιού πριν βγάλουν συμπεράσματα για τον προπονητή και τους παίκτες. Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός υπερέχει του ΠΑΣ αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Όχι τέτοια που να μιλάμε για έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Ο ΠΑΣ σκόρπισε στους τέσσερεις ανέμους την στόχευση του Παναθηναϊκού να πάρει το Κύπελλο. Ο Γιαννίκης που είναι νέος και φιλόδοξος προπονητής πήρε την ταυτότητα του έμπειρου αλλά ίσως παρηκμασμένου Μπόλονι. Ο πρώτος εμπνέει και καθοδηγεί τους παίκτες του. Ο δεύτερος όχι μόνο δεν τους εμπνέει αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν να τον βλέπουν να τους προπονεί και να τους καθοδηγεί.

Κι αν υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ο αποκλεισμός. Είναι ότι στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ένας άνθρωπος που οι παίκτες δεν τον θέλουν. Δεν κρίνω αν φταίει ο Μπόλονι για αυτό. Επισημαίνω απλώς ότι συμβαίνει. Δεν είναι βέβαια κάτι που πρόκυψε χτες το βράδυ. Κρατάει καιρό αυτό το πρόβλημα. Έχει να κάνει και με την συμπεριφορά αλλά και με τον τρόπο παιχνιδιού. Αντιμέτωπος με το πρόβλημα δεν είναι ο Ντρεοσί.

Ακόμα κι να ο ίδιος το αντιλαμβανόταν πλήρως και ήθελε να το λύσει δεν θα μπορούσε να το κάνει. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να σταθεί με αμεροληψία ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Οι τελευταία και όχι άδικα τον έχουν χρεώσει στον Μπόλονι. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι που μπορεί να το λύσει και η λύση δεν έχει να κάνει με την στήριξη στον προπονητή. Την έδωσε αυτή αλλά δεν διορθώθηκαν τα πράγματα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης βγάζοντας την ομάδα του να πιέσει ψηλά από τα πρώτα λεπτά αιφνιδίασε στον Μπόλονι και τους παίκτες του. Βοήθησε κι η τύχη έτσι ώστε να μην υπάρχουν ουσιαστικά περιθώρια για ανατροπή στη συνέχεια. Οι Πράσινοι το προσπάθησαν, δημιούργησαν κι έχασαν ευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί.

Με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θόλωσε, «μουντζούρωσε» την καλή του εικόνα το προηγούμενο δίμηνο. Μπήκε σε νέα εσωστρέφειας και κινδυνεύει σοβαρά να μείνει οριστικά εκτός Ευρώπης. Τρόποι για να αντιστραφεί η κατάσταση στον βαθμό που θα συμπεριλαμβάνουν τον Λάζλο Μπόλονι μάλλον δεν υπάρχουν.

Ακόμα κι αν ο κ. Αλαφούζος το πάρει πάνω του και πάει στο Κορωπί. Η ζημιά που έχει γίνει στις σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες είναι από εκείνες που δεν διορθώνονται. Ο καιρός των «παχιών αγελάδων» με τα καλά αποτελέσματα αλλά τις μέτριες εμφανίσεις φαίνεται να έχει περάσει. Τώρα υπάρχει δυσαρέσκεια και μπούχτισμα. Ο Μπόλονι με σπρώξιμο μπορεί να βγάλει την χρονιά. Θα ήταν όμως καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει και την επόμενη…

MUST READ

18.04.2021 | 20:27

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Μικρoεπεισόδιο Ανσαριφάρντ - Χιμένεθ

18.04.2021 | 20:18

Εθνική Ελλάδας: Για ψάρεμα ο Φαν’τ Σιπ κι οι βοηθοί του στη Λεωφόρο

18.04.2021 | 19:38

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Η όμορφη στιγμή Χιμένεθ - Μπαράλες [vid]

18.04.2021 | 17:32

Ευρωπαϊκή Superleague: «Βόμβα» στο ποδόσφαιρο, υπέγραψαν έξι κορυφαίες ομάδες