Λιόλιος: «Αυθαίρετη η συμπληρωματική προκήρυξη Κυπέλλου» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Κύπελλο Ελλάδος | Λιόλιος: «Αυθαίρετη η συμπληρωματική προκήρυξη Κυπέλλου»

«Αυθαίρετη, παράνομη και επομένως άκυρη» χαρακτηρίζει ο Βαγγέλης Λιόλιος, με επιστολή του, την συμπληρωματική προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας από την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), στην οποία ορίστηκαν αγώνες της προημιτελικής φάσης του θεσμού, εντός του Σεπτεμβρίου.

«Είναι ευθέως αντίθετο και με τον Νόμο, ο οποίος δεν επιτρέπει συμπλήρωση ή τροποποίηση των προκηρύξεων, όταν αναφερόμαστε σε προσωρινή διοίκηση,» αναφέρει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, και προσθέτει: «Σας δηλώνω ξεκάθαρα πως τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του “Δώσε Πάσα”, θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την τελευταία, επιτέλους, προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ να συμπεριφερθεί στο ελληνικό μπάσκετ ως τσιφλίκι της».Παραλήπτες της επιστολής του Βαγγέλη Λιόλιου είναι τα μέλη Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ονομαστικά οι Αριστείδης Γολέμης και Παναγιώτης Τσαγρώνης, καθώς και το προεδρείο και το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.

Στη σχετική επιστολή του, ο Βαγγέλης Λιόλιος, αναφέρει:

«Προς:

1. Μέλη Δ.Σ. Προσωρινής Διοίκησης Ε.Ο.Κ.
2. κ. Αριστείδη Γολέμη & κ.Παναγιώτη Τσαγκρώνη
3. Προεδρείο και Δ.Σ. ΕΣΑΚΕ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με το υπ’αριθμ. 4278/3-8-2021 έγγραφο που υπογράφεται από τους κ. Αριστείδη Γολέμη και κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη και δεν στηρίζεται σε καμία νόμιμη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τροποποιήθηκε η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας και ορίστηκαν αγώνες και της προημιτελικής φάσης εντός του Σεπτεμβρίου 2021.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν στηρίζεται, ως προαναφέρθηκε, σε καμία απόφαση, ενώ είναι ευθέως αντίθετο και με τον Νόμο, ο οποίος δεν επιτρέπει συμπλήρωση ή τροποποίηση των προκηρύξεων, όταν αναφερόμαστε σε προσωρινή διοίκηση.

Επομένως, η ανωτέρω απόφαση είναι εξ υπαρχής άκυρη και δεν γίνεται να εφαρμοστεί, ενώ αν εφαρμοστεί θα ενεργηθούν τα δέοντα.

Παρά ταύτα, η αυθαίρετη και άκυρη αυτή απόφαση, δεν είναι δυνατόν εκ μέρους μου να γίνει αποδεκτή και για αυτό δηλώνω, εκ των προτέρων, ότι σε περίπτωση εκλογής μου στις Αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου 2021, δεν θα εφαρμοστεί, καθότι μέλημα της πρωτοβουλίας “Δώσε Πάσα” για το θεσμό του κυπέλου, όπως ήδη δημοσίως έχει εκφραστεί, είναι η διοργάνωση F8.

Επίσης, επισημαίνω ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση – συμπλήρωση έρχεται σε συνέχεια ανάλογων ανυπόστατων αποφάσεων, οι οποίες τροποποίησαν προκηρύξεις, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή κοινοτικού στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, καθώς και η συμμετοχή 4ης ξένης αθλήτριας στην Α1 Γυναικών κλπ.

Για τα ανωτέρω, δεν υπήρχε ούτε υπάρχει νόμιμη απόφαση για την τροποποίηση τους. Όλα αυτά, εννοείται ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες αποφάσεις είναι παντελώς άκυρες. Είναι αυτονόητο, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις άκυρες αποφάσεις, θα τύχουν του ανάλογου ελέγχου.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η συμπληρωματική προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος ως αυθαίρετη, παράνομη και επομένως άκυρη. Με πραξικοπηματικό τρόπο, εκτός κανόνων και νομοθετικού πλαισίου για μια ακόμη φορά, προσπαθείτε να δεσμεύσετε την επόμενη νόμιμη διοίκηση, λαμβάνοντας αποφάσεις αντί αυτής.

Σας δηλώνω ξεκάθαρα πως τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του “Δώσε Πάσα”, θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την τελευταία, επιτέλους, προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ να συμπεριφερθεί στο ελληνικό μπάσκετ ως τσιφλίκι της.

Καλώ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ανταποκριθούν άμεσα στην ανωτέρω επιστολή μου και να εφαρμόσουν τα νόμιμα».

PLANET SPORTS