Λία Γκουζίνη στον Over FM 104,9: «Όποιος φοράει σορτσάκι δεν είναι γυναίκα ή άνδρας, είναι παιδί» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Λία Γκουζίνη στον Over FM 104,9: «Όποιος φοράει σορτσάκι δεν είναι γυναίκα ή άνδρας, είναι παιδί»

H προπονήτρια της ανδρικής ομάδας της Δάφνης μίλησε στο ραδιόφωνο των δημοσιογράφων και την εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και τη Λένα Καραλή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ομάδας της ανδρικής κατηγορίας.

Για την ομάδα της Δάφνης:«Είμαστε Γ Εθνική, ο κ. Τσιβελέκας είναι ένας άνθρωπος που είναι πολλά χρόνια στο χώρο και έχει δώσει πολλά σε αυτόν. Αυτό που θέλουμε είναι με σταθερά βήματα να χτίσουμε για το μέλλον».

Πως είναι μια γυναίκα να αναλαμβάνει και να επιβληθεί σε αντρικά αποδυτήρια;

«Για μένα δεν είναι πρωτόγνωρο και περίεργο. Είμαι πολλά χρόνια στο ανδρικό μπάσκετ. Δεν έχει να κάνει με το φύλλο. Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Τα κάστρα είναι για να πέφτουνε. Έχουμε δει ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν. Είναι λίγο περίεργο για την Ελλάδα να είναι μια προπονήτρια πρώτη, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Έχει γίνει ένας ντόρος αλλά οκ. Εγώ το βλέπω από τη δική μου άποψη. Ότι πρέπει να ανταπεξέλθω και να δείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Προτιμάς να προπονείς γυναίκες οι άνδρες;

«Δεν έχω πρόβλημα. Το γυναικείο το έχω στηρίξει πολύ, αλλά και το αντρικό το αγαπάω πολύ. Είναι ένας χώρος που με έχει δεχθεί όπως είμαι».

Υπάρχει διαφορά ακόμα και στην προπόνηση ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο μπάσκετ;

«Σίγουρα υπάρχουν διαφορές στο σώμα και στην ταχύτητα, όμως όλα τα άλλα είναι τα ίδια. Όπως θα προπονήσεις έναν άνδρα θα προπονήσεις και μια γυναίκα. Ότι θα πεις σε έναν άνδρα την ώρα του παιχνιδιού θα πεις και σε έναν άνδρα».

Αν πετύχει το εγχείρημα πιστεύεις ότι μπορεί να ανοίξει μια πόρτα και για άλλες προπονήτριες;

«Δεν το νοιώθω το βάρος. Γιατί πρέπει να πετύχουμε. Παίρνει και η ομάδα το μέρος της ευθύνης.

Γιατί επέλεξαν εσάς;

«Η συζήτηση με τον κ. Τσιβελέκα ήταν μέσα σε λίγα λεπτά. Είχαμε ίδιες απόψεις. Οπότε δεν μπήκαμε στο κομμάτι ότι είμαι γυναίκα. Μπήκαμε στο κομμάτι ότι εγώ κάνω αυτά, αν μπορείς να το κάνεις, εγώ θέλω αυτά μπορώ να τα κάνω και έτσι δώσαμε τα χέρια. Το μπάσκετ είναι ένα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι όποιος φοράει σορτσάκι είναι παιδί. Δεν είναι άνδρας ή γυναίκα».

Για το Μαρούσι:

«Έχουμε σήμερα ένα σημαντικό αγώνα για εμάς. Εκεί εγώ μπήκα όταν έφυγα από την Αγ. Παρασκευή και όταν μου έγινε η πρόταση είπα αμέσως ναι, μιας και υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Πάμε να κλείσουμε δύο χρόνια συνεργασίας. Έχουμε φτάσει να παίζουμε Τετάρτη – Σάββατο που είναι μια δύσκολη κατάσταση. Το βασικό μας στο Μαρούσι είναι να μην αγχωθεί κανένας για την άνοδο. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν χάσουμε προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και αν έρθει η άνοδος είναι ευπρόσδεκτη».

Ετικέτες:

PLANET SPORTS