Κυρίτσης στον OVER FM 104.9: «Η ΕΟΚ ανταγωνίζεται τον Σ.Π.Α.Κ.Ε, τον σύλλογο των παικτών και των προπονητών». | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Κυρίτσης στον OVER FM 104.9: «Η ΕΟΚ ανταγωνίζεται τον Σ.Π.Α.Κ.Ε, τον σύλλογο των παικτών και των προπονητών».

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρόεδρος του συλλόγου Σ.Π.Α.Κ.Ε, Μιχάλης Κυρίτσης, μίλησε στον OVERFM 104.9.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρόεδρος του συλλόγου Σ.Π.Α.Κ.Ε, Μιχάλης Κυρίτσης, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τον Γιώργο Κογκαλίδη, για τη σημαντική πρωτοβουλία να διοργανωθεί από τον σύλλογο αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ και την αδιαφορία της ΕΟΚ για πολλές κοινωνικές δράσεις.Για τον Σύλλογο Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος:

«Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα, τα οποία θα βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο. Σαν παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες διοργανώνουμε φιλανθρωπικούς αγώνες και μαζεύουμε χρήματα. Βοηθάμε τα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας που έχουν ανάγκη».

Για το πώς βοηθάει ο σύλλογος τους παλαίμαχους αθλητές:

«Μέσα στις πολλές δραστηριότητες μας είναι να μεριμνούμε για το καλό των παλαιμάχων που προσέφεραν τόση χαρά. Μετά από τόσα χρόνια έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Έχουν μεγαλώσει, κουβαλάνε τους παλιούς τραυματισμούς και δυστυχώς μερικοί από αυτούς βρίσκονται μόνοι στη ζωή. Ο Σ.Π.Α.Κ.Ε βρίσκεται κοντά τους και τους βοηθάει με κάθε τρόπο».

Για την πρωτοβουλία που πήραν να πραγματοποιήσουν αιμοδοσία, στο ΟΑΚΑ:

«Μια από τις πρωτοβουλίες που πήραμε είναι για το αίμα, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη που έχει η κοινωνία. Το αίμα χαρίζει ζωή και δυστυχώς είναι δυσεύρετο. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάλη αιμοδοσία σε συνεργασία με άλλους αθλητικούς τομείς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Η αιμοδοσία δεν έχει τυχαία ημερομηνία. Θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή στις 13 του μήνα, όμως στις 14 είναι η παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας και στις 14 είναι η ιστορική μέρα του Eurobasket του 1987. Με αυτό τον τρόπο ενώνουμε τις δυνάμεις για να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Φυσικά, τους προτείνω να έρθουν κοντά μας για να βοηθήσουν δίνοντας αίμα. Αυτό το αίμα θα σώσει ζωές. Θα χαρίσει ζωές και θα πάρουν μέρος πάρα πολλοί μπασκετμπολίστες. Να πω ότι η αιμοδοσία θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και θα τελειώσει στις 3 το μεσημέρι».

Για την ΕΟΚ που δεν είναι ενεργή σε κοινωνικές προσπάθειες και δράσεις:

«Θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες και όχι μόνο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Κυρίως, η ΕΟΚ θα έπρεπε να είχε αγκαλιάσει όχι μόνο τον Σ.Π.Α.Κ.Ε, αλλά και τον σύλλογο των παικτών, των προπονητών, τους οποίους έχει απομακρύνει και μάλλον τους ανταγωνίζεται, χωρίς λόγο. Όλες αυτές οι προσπάθειες θα έπρεπε να ήταν κάτω από την ομπρελά της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, διότι αυτή είναι η μητέρα του ελληνικού μπάσκετ. Δυστυχώς έχουμε κάποιες αδυναμίες σε αυτόν τον τομέα. Ας ελπίσουμε ότι στο προσεχές μέλλον αυτά θα διορθωθούν».

PLANET SPORTS