Κούβα: Δεν θα προβληθεί το EURO και το Κόπα Αμέρικα | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Euro2021 | Κούβα: Δεν θα προβληθεί το EURO και το Κόπα Αμέρικα

Λόγω έλλειψης χρημάτων για την απόκτηση των δικαιωμάτων των δυο διοργανώσεων, στην Κούβα δεν θα δουν, ούτε το Ευρωπαϊκό, ούτε το Κόπα Αμέρικα.

«Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Κούβα, καθώς η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι δεν έχει τους οικονομικούς πόρους, προκειμένου να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για το Κόπα Αμέρικα και το EURO 2020, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.Με ανάρτηση στο Twitter, ο τηλεοπτικός σταθμός «Telerebelde», ανέφερε πως λόγω της τεταμένης οικονομικής κατάστασης, που συνδέεται με την ενίσχυση του εμπάργκο των ΗΠΑ και την πανδημία του κορονοϊού, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για τα δικαιώματα μετάδοσης των διοργανώσεων. Ή κι αν υπάρχουν, η Κούβα δεν θα τα διαθέσει για το ποδόσφαιρο.

Στο νησί, το ποδόσφαιρο αμφισβήτησε τα τελευταία χρόνια την δημοφηλία του μπέιζμπολ, του εθνικού αθλήματος της Κούβας, ιδίως χάρη στην ευρεία κάλυψη που δίνει η κρατική τηλεόραση στα κύρια πρωταθλήματα. Ο σταθμός «Telerebelde» αναγνώρισε την σημασία του Copa America και του EURO για τους Κουβανούς φιλάθλους, στους οποίους και απολογήθηκε ζητώντας συγγνώμη.

PLANET SPORTS