Κορονοϊός: Για ποιες περιοχές χτύπησε «καμπανάκι» ο Χαρδαλιάς | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Κορονοϊός: Για ποιες περιοχές χτύπησε «καμπανάκι» ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τις περιοχές που πρέπει να προσέξουν με βάση τα στοιχεία από τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με την Κω να ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και να πηγαίνει στο «πορτοκαλί».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ότι στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού η Κως (σ.σ. επίπεδο 3, «πορτοκαλί») καθώς παρατηρήθηκε μικρή αύξηση του ιικού φορτίου. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων συνέστησε προσοχή για το νησί ενώ είπε πως καταγράφονται σημεία υπαναχώρησης του ιού σε όλη τη χώρα.Στη συνέχεια κρούοντας καμπανάκι στη συνέχεια αναφέρθηκε στις περιοχές που πρέπει να προσέξουν. Η Αττική, η Μαγνησία, η Λάρισα, η Φλώρινα, αλλά και νησιά όπως η Κως, η Νάξος, η Κέρκυρα είναι στο «πορτοκαλί» και εκεί πρέπει να να συνεχιστούν οι προσπάθειες.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου γνωστοποίησε ότι σε όλη τη χώρα η πανδημία δείχνει πια σαφή τάση μείωσης. Αν και ακόμη υπάρχουν 9500 ενεργά κρούσματα, όλοι οι δείκτες μειώνονται καθημερινά γεγονός που αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε καλή πορεία. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε επίσης στον δείκτη θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αγγίζει το 2,3%. Όπως είπε η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά.

 

PLANET SPORTS