Κορωνοϊός: Έστησαν 12 πάρτι σε σπίτια, «αντάρτικο» από ιερέα και γλέντι αρραβώνων | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Κορωνοϊός: Έστησαν 12 πάρτι σε σπίτια, «αντάρτικο» από ιερέα και γλέντι αρραβώνων

Κορωνοϊός: Εκκλησίες που δεν τηρούσαν τους περιορισμούς, 12 παράνομα πάρτι σε σπίτια και 171 καταστήματα που παραβίαζαν τους κανόνες λειτουργίας εντόπισαν οι Αρχές, που πραγματοποίησαν συνολικά 68.793 ελέγχους.

Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψαν την Κυριακή σε όλη τη χώρα, 1.816 παραβάσεις των μέτρων που, με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και το νέο διευρυμένο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας να μην μειώνουν τα «κρούσματα απειθαρχίας».Στην Κάλυμνο

Παραβίασε τη δίμηνη αργία που του είχε επιβληθεί, άνοιξε την κλειστή επ’ αόριστον εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο και παρότρυνε τους πιστούς να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία χωρίς μάσκα.

Ένας 50χρονος ιερέας-αρνητής του ιού, που είχε προχωρήσει σε καθαγιασμό των υδάτων πριν από ένα μήνα με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία, αποφάσισε να αγνοήσει μέτρα και ποινές και να τελέσει Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε 10 πιστούς, που ακολουθώντας τις οδηγίες του ιερέα δεν φορούσαν μάσκα, ενώ ο 50χρονος, ο οποίος κλείστηκε μέσα στο ναό για να αποφύγει το αυτόφωρο , θα κληθεί να πληρώσει «καμπάνα» 1.500 ευρώ. Το ίδιο ποσό βεβαίωσαν οι Αρχές σε έναν ακόμα ιερέα στη Σαντορίνη, που κοινωνούσε πιστούς σε εκκλησία, αγνοώντας τις απαγορεύσεις.

Φυλάκιση σε γαμπρό

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας… μέλλων γαμπρός που γιόρτασε τους αρραβώνες του την Κυριακή με μουσικό και 15 καλεσμένους στο σπίτι του στο Δενδροπόταμο.

Χωρίς… Πρόσκληση εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί την Κυριακή σε ένα ακόμα γλέντι αρραβώνων σε διαμέρισμα στην Πάτρα. Οι 30 καλεσμένοι το έβαλαν στα πόδια, με τις Αρχές να βεβαιώνουν πρόστιμο 300 ευρώ σε παρευρισκόμενη που δεν πρόλαβε να φύγει.

Συνολικά οι Αρχές προχώρησαν σε 17 συλλήψεις, ενώ βεβαίωσαν 57 πρόστιμα για παράνομα πάρτι, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία , Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πρόστιμα σε πεζοπόρους

Μοιράζοντας πρόστιμα, διέκοψαν αστυνομικοί την κυριακάτικη βόλτα ομάδας πεζοπόρων στη Μακρινίτσα Μαγνησίας. Οι Αρχές βεβαίωσαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε έναν 46χρονο, πρόεδρο συλλόγου δρομέων για τη διοργάνωση της παράνομης εξόρμησης, ενώ από 300€ επιβλήθηκαν σε συνολικά 5 άτομα για συμμετοχή στην πεζοπορία.

PLANET SPORTS