Κόλαση φωτιάς στη βόρεια Αττική: Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή, εκκενώνονται Κρυονέρι και Αφίδνες [pic & vid] | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Κόλαση φωτιάς στη βόρεια Αττική: Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή, εκκενώνονται Κρυονέρι και Αφίδνες [pic & vid]

Στις αυλές των σπιτιών της Δροσοπηγής (υπάρχουν τραυματίες και εγκλωβισμένοι) έφτασε το νέο μεγάλο μέτωπο φωτιάς στα βόρεια της Αττικής, μετά την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη. Έκλεισε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα στο ύψος Οινοφύτων.

Οι φλόγες βρίσκονται στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, η πυρκαγιά κινείται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πιο νότια συνεχίζει να απειλείται και το Κρυονέρι, δόθηκε και εκεί εντολή εκκένωσης, το ίδιο συνέβη και για τις Αφίδνες.



Ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στη βόρεια Αττική, καθώς τα τρία πύρινα μέτωπα, μετά την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, ενώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (05/08).

Η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγή (υπάρχουν τραυματίες και εγκλωβισμένοι), οι φλόγες βρίσκονται μια… ανάσα από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι (στα δυτικά προς την Πάρνηθα)ενώ κινείται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πιο νότια συνεχίζει να απειλείται και το Κρυονέρι (στα ανατολικά), περιοχή για την οποία δόθηκε, επίσης, εντολή για εκκένωση. Το ίδιο συνέβη και για τις Αφίδνες. Έκλεισε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα στο ύψος Οινοφύτων. Μόνη ελπίδα για την κατάσβεση τα εναέρια μέσα. 

Για τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία δόθηκε από νωρίς εντολής εκκένωσης. Δραματικές στιγμές στη Δροσοπηγή, όπου κόσμος έτρεχε για να σωθεί, με την αστυνομία να πηγαίνει πόρτα, πόρτα στα σπίτια.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη πρώτα στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, όπου απειλούνται, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά την παρουσ΄ία τους στο μέτωπο της Ηλείας. Ο πρωθυπουργός μετέβη στο ενιαίο πυροσβεστικό κέντρο στην περιοχή, όπου ενημερώθηκε.

Στη Δροσοπηγή, οι πυροσβέστες δίνουν ασταμάτητα μάχη με τις φλόγες, ενώ μπαίνουν και σε σπίτια για να απομακρύνουν τους κατοίκους. Πυροσβέστες και αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Ο δήμος Διονύσου έστειλε, παράλληλα, μήνυμα στους κατοίκους για προληπτική εκκένωση της δημοτικής κοινότητας Κρυονεριου λόγω της πυρκαγιάς: «Παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με τάξη και ψυχραιμία. Απευθύνουμε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων».

Δύο εγκλωβισμένοι κι ένας τραυματίας στη Δροσοπηγή

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στη βόρεια Αττική με τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη, και στη Δροσοπηγή, όπου η πυρκαγιά έχει μπει στα σπίτια, δύο άτομα έχουν εγκλωβιστεί, ενώ ένας άνθρωπος φέρει εγκαύματα.

Στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Εθελοντής πυροσβέστης είπε στον «ΣΚΑΪ» πως η πυρκαγιά που έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι σε σημείο που δε μπορεί να προσεγγίσει κανείς για να την περιορίσει.

Νέα εστία φωτιάς καίει εδώ και περίπου μία ώρα, όπως είπε στον «ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος Δ.Σ. Αχαρνών Θέμης Οικονόμου στην περιοχή που βρίσκονται τα Βασιλικά Κτήματα. Η φωτιά κατέβηκε προς το δρόμο που ενώνει τη Βαρυμπόμπη με τα Βασιλικά Κτήματα. «Πίσω από την ταβέρνα “Θέα” έχει φωτιά. Εκεί δεν έχουν ρίξει ακόμα με τα εναέρια μέσα», είπε.

PLANET SPORTS