Καθιέρωση, καταξίωση, Ολυμπιάδα, αλλά και ζητείται αθλητική παιδεία στην Ελλάδα! | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Γεωργίου | Καθιέρωση, καταξίωση, Ολυμπιάδα, αλλά και ζητείται αθλητική παιδεία στην Ελλάδα!

Το να έλεγες πριν χρόνια ότι θα δούμε Έλληνα στα ημιτελικά ή στον τελικό,θα σε πέρναγαν για …τρελό! Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε μόνο για το ίδιο το άθλημα και τα Ελληνόπουλα. Αλλά μιλάμε και για τα ..άλλα μπας και κάποια στιγμή σοβαρευθούμε! Γενικά σαν σύνολο . Το Ρολάν Γκαρός είναι μαζί με το Γουίμπλετον οι δύο κορυφαίες διοργανώσεις στο τένις και κατι σαν τελικός Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο και Φ4 στο μπάσκετ. Το να έλεγες πριν χρόνια ότι θα δούμε Έλληνα στα ημιτελικά ή στον τελικό, θα σε πέρναγαν για …τρελό!Και όμως. Η Ελληνική Ομοσπονδία με τον επί σειρά ετών προεδρό της Σπύρο Ζαννιά που φέτος δεν διεκδίκησε την προεδρεία λόγω του νέου αθλητικού νόμου για τις εκλογές αλλά είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιας και στην Ολυμπιακή Επιτροπή της παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις,είχε ένα μεγάλο πλάνο που έτρεχε εδώ και πολλά χρόνια και την δικαίωσε. Βασικά όμως οι επιτυχίες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη φέρνουν το τένις μέσα στα σπίτια και μαζί την προοπτική ως είθισται για τα νέα παιδιά να επιλέξουν αυτό το άθλημα για να αθληθούν. Αυτό είναι και το πιο μεγάλο κέρδος με την ομοσπονδία χρόνια να πασχίζει να εξηγήσει ότι δεν είναι άθλημα των πλουσίων όπως κακώς πολλοί νομίζουν το τένις. Αλλά μπορεί να πάιξει σχεδόν ο καθένας. Ασφαλώς μετά για να φτάσεις στο υψηλό επίπεδο χρειάζεσαι χορηγούς και στήριξη. Αλλά όταν κάποιο παιδί φτάσει εκεί θα το βρει. Οπότε μην ….ζαλίζονται κάποιοι για τα λεφτά που θα εισπράξουν τα δύο Ελληνόπουλα. Ελάχιστοι αθλητές σχετικά φτάνουν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με την καταξίωση. Το τένις δια μέσω των Τσιτσιπά και Σάκκαρη αρχικά καθιερώθηκε . Τα παιδιά δηλ στην παγκόσμια κατάταξη και έχοντας πολλά πολλά χρόνια μπροστά τους πλέον. Και εδώ και μερικά χρόνια έδωσαν το στίγμα. Πλέον το φετινό Ρολάν Γκαρός ήταν η προσωπική τους καταξίωση και το μεγάλο κέρδος δεν είναι ο τελικός και ημιτελικός αλλά ότι θα φέρουν νέους υγιείς φιλάθλους στο άθλημα και νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό για να γίνουν ο νέος Στέφανος και η νέα Μαρία!

Η Μαρία δεν μπόρεσε να πάει στον τελικό,αλλά αλήθεια πόσο την χαρήκαμε να παίζει με πάθος και σε κάθε φάση να τα δίνει όλα και να κάνει και τις ανάλογες γκριμάτσες. Ελληνική κατάθεση ψυχής απλά. Στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδο στο τελικό. Ίσως το πάθος της να της έφερε 2-3 κρίσιμα -σε ένα ματς που ήταν στην κόψη του ξυραφιού- λάθη. Η αντιπαλός της ήταν πολύ πιο ψύχραιμη και αν και δεν ξέρω ασφαλώς τένις ,μου έδινε την αίσθηση ότι κέρδισε με την υπομονή της και την διαχείριση των συναισθημάτων όταν βρέθηκε μπροστά η Μαρία αρκετές φορές. Οπως και να έχει η παρουσία της Μαρίας σε ένα ημιτελικό που έχασε στο νήμα ,αποτελεί τεράστια,ασύλληπτη επιτυχία απλά!

Ο Στέφανος πήγε να …αυτοκτονήσει όπως λέμε όταν το 2-0 έγινε 2-2 αλλά δείχνει να έχει πλέον στα 22 του κιόλας αποκτήσει χαρακτήρα έχοντας περισσότερες παραστάσεις σε κρίσιμα και αγχωτικά ματς ήδη -σε σχέση με την Σάκκαρη-και έτσι πήρε την πρόκριση στο τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού τένις. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι πλέον μιλάμε …ελεύθερα και για κάτι αδιανόητο μέχρι πρόσφατα. Να πάμε για μετάλλιο δηλ στο τένις για πρώτη φορά στην ιστορία μας στην Ολυμπιάδα σε λίγο στο Τόκιο!

Ομως θα σταθώ και σε κάτι ακόμα. Στο ότι δεν έχουμε αθλητική παιδεία και πραγματικούς φιλάθλους αλλα οπαδούς και χειροκροτητές. Που μάλιστα είναι και “επικίνδυνοι”πολλές φορές για τον αθλητισμό με τις ακροτητές τους. Αλλά έχουμε και πραγματικά ΜΜΕ που υπηρετούν τον αθλητισμό ή τελικά τους οπαδούς και ουσιαστικά τις ομάδες; Τα ΜΜΕ θα θυμηθούν το τένις μετά το Ρολάν Γκαρός ή μετά την Ολυμπιάδα; Οι εφημερίδες θα αφιερώνουν ένα μονόστηλο; Οι εκπομπές θα καλούν τους εν λόγω σταρ πια ή αθλητές του τένις γενικοτερα;

Θα έχει παρουσία και “φωνή” το τένις στα ΜΜΕ ή θα ασχολούνται μόνο με κάθε άγνωστο ποδοσφαιριστή ή μπασκετμπολίστα που πήρε η ….ομαδάρα μας; Ασφαλώς προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι ανάξιο λόγου πια να αναφερθώ σε όσους χαρακτήρισαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς την Μαρία επειδή είναι αθλήτρια με σωματάρα να το πω απλά αλλά και για την όποια σχέση της με τον γιό του πρωθυπουργού. Τραγικά πράματα αντί να χαιρόμασστε ΟΛΟΙ να έχουμε τέτοιες κριτικές ή του τύπου από τους …χειροκροτητές της μιας νύχτας για τα λάθη της Σάκκαρη και τι έκανε και τα σχετικά… Τα ίδια δεν μας ελεγαν και πιο πριν για τον Τσιτσιπά και γιατί πήγε στο Ντουμπάι λες και έκανε κάτι παράνομο …Ασε που αν ήταν όλοι με το brand του και τα λεφτά που έβγαλε πια ήδη από το άθλημα,ακόμα στόρις από το Ντουμπάι και τις Σευχέλλες θα έβαζαν αυτοί που τον έκραζαν…. Οχι, αυτή την Ελλάδα δεν την θέλουμε…

Και ουτε και γουστάρουμε και κάποιους αθλητές με την comme il faut για επικοινωνιακούς λόγους παρουσία τους και από πίσω από τις κάμερες κάθε άλλο παρά την εικόνα αυτή έχουν…Γουστάρουμε Στέφανο σε όλα . Και Μαρία σε όλα! Ας αποκτήσουμε επιτέλους αθλητική παιδεία και ο Τύπος αθλητική κουλτούρα!

PLANET SPORTS