Ήρεμο ρεβεγιόν για τους Έλληνες χωρίς πολλά παρατράγουδα, τι δείχνει ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ (pics, vids) | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Ήρεμο ρεβεγιόν για τους Έλληνες χωρίς πολλά παρατράγουδα, τι δείχνει ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ (pics, vids)

Οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται ότι τήρησαν στα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Υπήρχαν και εκείνοι οι οποίοι δεν «υπάκουσαν», ωστόσο δεν υπήρξαν πολλά παρατράγουδα.

Οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται ότι τήρησαν στα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Υπήρχαν και εκείνοι οι οποίοι δεν «υπάκουσαν», ωστόσο δεν υπήρξαν πολλά παρατράγουδα , γεγονός το οποίο δημιουργεί ελπίδες για πιο γρήγορη έξοδο από το lockdown. Ικανοποιημένη η ΕΛ.ΑΣ από την συμπεριφορά των πολιτών. Πόσες παραβάσεις καταγράφηκαν.Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι πολίτες αποχαιρέτησαν το 2020 και υποδέχθηκαν το 2021 υπακούοντας στα μέτρα. Οι περισσότεροι έκαναν ρεβεγιόν με λίγους και καλούς φίλους και συγγενείς.

Φαντασμαγορική υποδοχή, βεγγαλικά και φώτα για τη νέα Χρονιά

PRWTOXRONIA2

Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, η υποδοχή του 2021 ήταν φαντασμαγορική. Τα βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους και απόλαυσαν το θέαμα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που έπεσαν όχι μόνο από τον δήμο Αθηναίων, αλλά και από άλλους δήμους της Αττικής.

PRWTOXRONIA1

Πυροτεχνήματα και στο λιμάνι του Πειραιά

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε και ο δήμος Πειραιά την έλευση του νέου έτους, καθώς ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και φωτισμών με φόντο το μεγάλο λιμάνι εντυπωσίασε τους Πειραιώτες. Οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να απολαύσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Ο Πύργος του Πειραιά έδωσε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για την έλευση του 2021, με τα φώτα του να πάλλονται σε ένα ειδικά προγραμματισμένο θέαμα με εναλλασσόμενα εντυπωσιακά χρώματα και δυναμική.

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες στιγμές του 2021, ένα συγχρονισμένο σόου φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση, φώτισε τον πειραϊκό ουρανό, σε ένα υπερθέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και στη Θεσσαλονίκη

Πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα και στη Θεσσαλονίκη με την αλλαγή του χρόνου. Και πριν ακόμα την αλλαγή του χρόνου, από πάρα πολλές περιοχές είχαν αρχίσει να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα στις περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας οι εορτασμοί για την αλλαγή του χρόνου ήταν εντυπωσιακοί, όπως στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Χανιά κ.α.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 1.375 παραβάσεις για μετακίνηση και 286 για μάσκα

Πάντως, χθες, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 77.940 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.247 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.668 παραβάσεις και 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

386 στην Αττική
191 στη Θεσσαλονίκη
105 στην Κεντρική Μακεδονία
92 στην Κρήτη
84 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
80 στη Στερεά Ελλάδα
79 στη Δυτική Ελλάδα
62 στην Ήπειρο
62 στην Πελοπόννησο
61 στο Βόρειο Αιγαίο
61 στο Νότιο Αιγαίο
51 στη Θεσσαλία
36 στα Ιόνια Νησιά και
25 στη Δυτική Μακεδονία
286 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και λοιπές συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 281 πρόστιμα 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
46 στην Αττική,
31 στην Κρήτη,
25 στο Βόρειο Αιγαίο,
25 στη Θεσσαλονίκη,
21 στη Δυτική Ελλάδα,
20 στη Στερεά Ελλάδα,
19 στην Κεντρική Μακεδονία,
19 στο Νότιο Αιγαίο,
18 στην Ήπειρο,
17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
14 στα Ιόνια Νησιά,
12 στη Θεσσαλία,
10 στη Δυτική Μακεδονία και
9 στην Πελοπόννησο.
7 παραβάσεις και 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφάνειας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στo Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ σε καφετέρια και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.
Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ σε κατάστημα ένδυσης και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.
Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας.
Στην Ήπειρο, 2.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολής λειτουργίας σε τσιπουράδικο – ψησταριά.
Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας και επιβολή προστίμου, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη, 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)
Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις, συνελήφθησαν στο Βόλο 5 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, ενώ κατηγορούνται κατά περίπτωση και για παράνομα τυχερά παίγνια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπρόσθετα στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

 Κανένας…ρουφιάνος για κορωνοπάρτι

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι καμία καταγγελία για πάρτι δεν δέχθηκε η Αστυνομία το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ενώ και οι ένστολοι που ήταν στους δρόμους δεν αντιλήφθηκαν κάποιο ρεβεγιόν που να είναι αντίθετο στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ετοιμάσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιελάμβανε σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους – εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων.

 

Πηγή: Dikaiologitika.gr

PLANET SPORTS