Ιωάννα Σταματοπούλου στον Over FM: «Το πόλο αδικείται στην Ελλάδα, δώσαμε χαρά στον κόσμο μας» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Ιωάννα Σταματοπούλου στον Over FM: «Το πόλο αδικείται στην Ελλάδα, δώσαμε χαρά στον κόσμο μας»

Η τερματοφύλακας της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, Ιωάννα Σταματοπούλου, μίλησε στην εκπομπή Cover Page και στους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή με αφορμή την κατάκτηση της Euroleague.

Η τερματοφύλακας της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, Ιωάννα Σταματοπούλου, μίλησε στον Over FM 104,9 και στην εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή με αφορμή την κατάκτηση της Euroleague.Για τις προσδοκίες που είχαν:

“Λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαμε να έχουμε ξένες παίκτριες. Αγωνιστήκαμε μόνο με Ελληνίδες παίκτριες και αυτό ήταν άθλος για εμάς. Δεν είχαμε κάνει αρκετές προπονήσεις όλες μαζί. Αγώνα με τον αγώνα πιστεύαμε στην ομάδα και καταφέραμε αυτό που πολύς κόσμος δεν πίστευε”.

Για τις Ελληνίδες παίκτριες της ομάδας:

“Εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε χημεία και κάνουμε πολλή δουλειά. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε και με την Εθνική και με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο. Κάθε χρόνια προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω”.

Για το πόλο σαν άθλημα:

“Θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαδεδομένο το άθλημα στην Ελλάδα και είναι κρίμα γιατί είναι ένα σπορ που προσφέρει χαρά. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει την προβολή που του αρμόζει”.

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη:

“Ο Χάρης από το 2013 που είμαι στην ομάδα έπαιρνε από τότε νεαρά κορίτσια που δημιούργησαν μια μεγάλη ομάδα. Μεγαλώσαμε μαζί και δουλεύαμε πολύ”.

Για την πορεία της στο πόλο:

“Ξεκίνησα στον Ολυμπιακό, πήγα στις ακαδημίες του, μετά πήγα στον Εθνικό και μετά επέστρεψα στον Ολυμπιακό”.

Για τη θέση της και την προπόνηση που ακολουθεί:

“Υπάρχει και η ατομική προπόνηση στο πόλο, ωστόσο, είναι διαφορετικό. Πρέπει να διαχειρίζεσαι τα λάθη σου. Δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο. Το πρότυπο είναι ψηλό σώμα και μακριά χέρια αλλά υπάρχουν διεθνείς τερματοφύλακες που έχουν κάνει καριέρα και χωρίς να εμπίπτουν στο καθιερωμένο πρότυπο”.

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κολυμβητήριο:

“Πολλά χρόνια η συζήτηση. Είναι στενάχωρο που δεν έχουμε το δικό μας χώρο για να κάνουμε περισσότερες προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα συμβεί κάποια στιγμή”.

PLANET SPORTS