Ινφαντίνο - «Συνδιοργάνωση Μουντιάλ μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over under the Channel - Γιάννης Σκοτίδας

overfm.gr | Εθνικές Ομάδες | Ινφαντίνο – «Συνδιοργάνωση Μουντιάλ μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πρότεινε το Παγκόσμιο κύπελλο του 2030 να συνδιοργανωθεί από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ, πρότεινε να πραγματοποιηθεί μία συνδιοργάνωση ενός Μουντιάλ του Ισραήλ με τις γειτονικές χώρες.Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως ο Ινφαντίνο πρότεινε την ιδέα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 μαζί  με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Γιατί να μην ονειρευτούμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες; Γατί να μην το οργανώσουμε εδώ μαζί με τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και τους Παλαιστίνιους; Νομίζω ότι η συνδιοργάνωση είναι το μέλλον, οπότε γιατί να μην το ονειρευτούμε και να το σκεφτούμε, είτε για άνδρες είτε για γυναίκες, γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA έχει αυτή τη μοναδική μαγεία για να φέρνει τους ανθρώπους κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ μπορεί  να συνδιοργανώσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

«Πρέπει να έχεις όραμα, όνειρα και φιλοδοξίες. Μιλήσαμε πολύ γι’ αυτούς τους τελευταίους μήνες, μετά τη συμφωνία μεταξύ των Εμιράτων και του Ισραήλ, οπότε μια κοινή υποψηφιότητα είναι μια επιλογή. Μετά το Κατάρ, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, τρεις τεράστιες χώρες. Γιατί λοιπόν όχι το Ισραήλ;» συνέχισε.

Ο πρόεδρος της FIFA ταξίδεψε στο Ισραήλ και μίλησε σε συνέδριο που διοργάνωσε η “Jerusalem Post”. Εκεί σημείωσε την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ και αυτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επίσης, ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Μάλιστα επισήμανε πως το Super Bowl διοργανώνεται κάθε χρόνο, όποτε γιατί να μην γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια.

PLANET SPORTS