Η ζωή είναι ένα κλικ...! Σεβάσου την, ζήσε την και κάνε κάτι καλό! | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Euro2021 | Η ζωή είναι ένα κλικ…! Σεβάσου την, ζήσε την και κάνε κάτι καλό!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα δρώμενα του Σαββατοκύριακου με το σοκαριστικό συμβάν με τον Κρίστιαν Έρικσεν και τονίζει ότι το μεγάλο δώρο που έχουμε όλοι μας είναι η ζωή μας και πρέπει να την εκτιμάμε.

To Σαββατοκύριακο μπορεί να μας συνεπήρε ο Τσιτσιπάς αλλά η εικόνα του Κρίστιαν Έρικσεν που κατέρρευσε στο γήπεδο στο παιχνίδι της Δανίας με την Φινλανδία για το Euro2020 ήρθε και μας έδωσε μια… μπουνιά στο στομάχι. Και λίγο αργότερα η είδηση του μπασκετμπολίστα Πολ Ζίπσερ της Μπάγερν Μονάχου που έδινε μάχη για την ζωή του και αυτός στο νοσοκομείο έτσι ξαφνικά μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, μας… αποτελείωσε που λέμε.Ασφαλώς μιλάμε για απλά καθημερινά φαινόμενα βέβαια που δεν θα έπρεπε να μας προκαλούν απορία και συνειρμούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όπως και σε ένα δυστύχημα τροχαίο, μόνο όταν ακούς κάποιον διάσημο να παθαίνει κάτι νοιώθεις αυτόν τον κόμπο στο στομάχι. Και αυτό καθώς νομίζουμε κακώς ότι ο διάσημος, ο πλούσιος, η φίρμα, δεν παθαίνει τίποτα. Είναι άτρωτοι όλοι αυτοί, δεν είναι σαν εμάς… Λάθος.

Όλοι ίδιοι είμαστε(στην ζωή και στον θάνατο) ,παιδιά του Θεού ή όπου πιστεύει ο καθένας. Και όλοι στο τέλος μαζί θα είμαστε, κάτω από το χώμα ή λίγα γραμμάρια τέφρας (για όσους προτιμούν την καύση). Και όπως γυμνοί ήρθαμε, γυμνοί θα φύγουμε… Μην το ξεχνάτε αυτό όσοι ζείτε αποκλειστικά για το χρήμα και φτάνετε ακόμα και να σκοτώνετε γι αυτό και να αδικείται ανθρώπους…. Κάτι που μας ακολουθεί στο κάρμα μας… Αν πιστεύετε σε αυτά βέβαια, άλλο κεφάλαιο τούτο.

Όπως και να έχει όμως το ΣΚ αυτό ήταν έντονο. Όταν βλέπεις ένα διάσημο ποδοσφαιριστή να σωριάζεται στο έδαφος μόνος του ενώ έχει την μπάλα, νοιώθεις αυτό τον κόμπο. Βασικά από συμπόνοια, συμπάθεια. Μετά λες μας πως έγινε σε αυτόν που τα έχει όλα; Ομορφιά, λεφτά, γκόμενες, δημοσιότητα, τα πάντα…. Μα αυτή είναι η ζωή. Ένα κλικ. Τίποτα δεν είμαστε και πολλά είμαστε βέβαια. Αλλά τίποτα με την έννοια ότι όπως μας έδειξε και ο κορωνοϊός, μπροστά στο θάνατο όλοι ίδιοι είμαστε… Άντε κάποιος που είχε τα λεφτά να μπορεί να έχει καλύτερη πρόληψη και περίθαλψη μετά.

Αλλά αν το κακό είναι να γίνει θα γίνει. Και δεν σε σώνει τίποτα, το ποιος είσαι και ποιος δεν είσαι. Η ζωή είναι ένα κλικ. Μην το ξεχνάτε αυτό. Ασφαλώς δεν πρέπει να μας φοβίζει τούτο, αλλά να μας κάνει πιο συνειδητοποιημένους. Πιο σωστούς. Πιο καλούς. Να μάθουμε βασικά να εκτιμούμε και να αγαπάμε την ζωή μας ακόμα και αν έχουμε ταλαιπωρίες. Ο Θεός αγαπά ίσως λίγο πιο πολύ τα ταλαιπωρημένα παιδιά του, ίσως επειδή πολλές φορές “πληρώνουν” το να είναι σωστοί σε μια κακή κοινωνία…. Πρέπει να εκτιμάμε το δώρο της ζωής και να μην γκρινιάζουμε. Και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Μην εκτιμούμε το δώρο αυτό μόνο όταν μας συμβεί κάτι. Μην λέτε ευχαριστώ στον Θεό όταν σωθείτε από κάτι, αλλά καθημερινά.

Η ζωή είναι ένα δώρο και πρέπει να την χαρούμε. Αλλά και να την τιμήσουμε. Να τιμήσουμε την παρουσία μας στη Γη . Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να κάνουμε το καλό, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Να είμαστε απλά άνθρωποι, πραγματικοί άνθρωποι όμως. Στον δρόμο που μας έδειξε ο Χριστός μας . Να ζήσουμε το σήμερα σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά με κανόνες, αξιοπρέπεια, αξίες, ήθος. Γιατί μπορεί να υπάρχει μετά… Μετά από εδώ… Ανάλογα τι πιστεύει ο καθένας και μπορεί να παίρνουμε μαζί το κάρμα μας..

Να τιμήσουμε το δώρο της ζωής, να το εκτιμήσουμε, να το απολαύσουμε αλλά πάντα με κανόνες, αξιοπρέπεια, αξίες, ήθος. Να κάνουμε κάτι καλό, να αφήσουμε το στίγμα μας με καλή έννοια. Και να μην πέσουμε στην παγίδα που πέφτουν πολλοί ότι αφού μια είναι η ζωή και είναι και μικρή ,κάνε τα πάντα με όποιον τρόπο (ανήθικα κτλ) γιατί τι έγινε στην τελική μωρέ; Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος. Το ΣΚ μας έδωσε ένα μήνυμα λοιπόν. Να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά με τα δύο παιδιά(Έρικσεν, Ζίπσερ).

Χαρήκαμε μόλις είδαμε την φωτό που είχε τις αισθήσεις του, σαν λύτρωση…. Να πανε όλα καλά, να συλλογιστούμε τα γεγονότα και να μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας. Μην περιμένουμε να πάθει κάτι κάποιος διάσημος και πλούσιος για να προβληματιστούμε, σκεφτούμε, συλλογιστούμε και στην τελική αξιολογήσουμε σωστά τα πράματα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και για εμάς και για την κοινωνία! Και ανάβετε και ένα κεράκι στην εκκλησία, πείτε ένα ευχαριστώ στον Θεό όσοι πιστεύετε ,κάθε μέρα και όχι αν συμβεί κάτι…

PLANET SPORTS