Η Μετάλλαξη Όμικρον «προσφέρει» ανοσία έναντι της Δέλτα | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Εκπομπή Επικοινωνίας

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Η Μετάλλαξη Όμικρον «προσφέρει» ανοσία έναντι της Δέλτα

Η «Δέλτα» συμβάλλει στις σοβαρές νοσηλείες αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σε σύγκριση με την Μετάλλαξη «Όμικρον»

Για την αύξηση των κρουσμάτων συγκριτικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Δημήτρης Παρασκευής.Όπως αναφέρουν τα Dnews.gr., τόνισε στην ΕΡΤ πως έχουμε μία γρήγορη αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων. Κάτι που φαίνεται και στην καθημερινή επιδημιολογική αναφορά.

Ανέφερε: «Στο άνοιγμα των σχολείων είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες. Συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς. Από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά  «Δέλτα», η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης 

Επίσης ανέφερε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση, η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μεγάλη έναντι της «Δέλτα». Επίσης όσοι έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της «Δέλτα».

Για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων

Χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας. Δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση. Η «Δέλτα» συμβάλλει στις σοβαρές νοσηλείες αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σε σύγκριση με την «Όμικρον».

PLANET SPORTS