RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Καρμοίρης | Η ξιφασκία δεν είναι για… ιππότες

Ιωάννης Λιγνός: Ο πρώην διεθνής βαλκανιονίκης και υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. αναλύει το όραμα του για το άθλημα που λάτρεψε από παιδί

Ιωάννης Λιγνός. Ένας πρωταθλητής της ξιφασκίας, είναι έτοιμος να εκσυγχρονίσει, να αναγεννήσει, να δώσει ισχυρή ώθηση δημοτικότητας στο άθλημα.Να ‘ξιφουλκήσει’ με ετοιμότητα, σχέδιο, όραμα και διάθεση προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου η ελληνική ξιφασκία να πάρει τη θέση που της αξίζει πραγματικά στον ελληνικό αθλητισμό!

«Με ρεαλισμό, στόχους και έργα ουσίας» όπως επισημαίνει ο ίδιος!

Ο Ιωάννης Λιγνός, βαλκανιονίκης του αθλήματος και 9 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος μονομαχίας, φαρμακοποιός το επάγγελμα, πρώην διεθνής αθλητής, επί μια 10ετία μέλος  της Εθνικής ομάδας ξιφασκίας, με πάνω από 30 συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ο.Ξ. για δύο θητείες, είναι η «δυνατή» υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Υπογραμμίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. στις εκλογές της Κυριακής 21/3:

«Με αίσθημα ευθύνης, με ανιδιοτελή αγάπη για την Ξιφασκία, με συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμογής και ανάπτυξης του χώρου μας στην μετα-COVID εποχή και προπαντός με όραμα, έχουμε στόχο να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία της Ε.Ο.Ξ.

Πιστεύω στο ‘εμείς’ και όχι στο ‘εγώ’. Μαζί μου συμπορεύεται μία έμπειρη ομάδα με πρωταρχικούς στόχους μας:

  • Την ενίσχυση των αθλητών και προπονητών με τα 2/3 του προϋπολογισμού
  • Την ανασυγκρότηση των Εθνικών Ομάδων
  • Τη μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος της ξιφασκίας»

Η πανδημία γεννά και προκλήσεις

Η εποχή που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας, είναι πρωτόγνωρη, εξαιρετικά δύσκολη για τον χώρο της Ξιφασκίας όχι μόνο για την

Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Έχουν προκληθεί ποικίλα προβλήματα βιωσιμότητας για τα σωματεία μας, για τους εργαζόμενους σε αυτά αλλά και για τους αθλητές μας.

Για τον υποψήφιο νέο πρόεδρο της Ε.Ο.Ξ., όμως, Ιωάννη Λιγνό: «Ταυτόχρονα, παρά τις αντιξοότητες, δημιουργούνται και προκλήσεις όπως:

  • Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των σωματείων μας
  • Η έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας
  • Η χάραξη αναπτυξιακών σχεδιασμών
  • Και η ανάδειξη χαρακτηριστικών εξωστρέφειας

Πιστεύουμε στην άριστη διαχείριση των πόρων και στην συνεργασία όλων των ανθρώπων του αθλήματος. Με ενότητα, νέες ιδέες, οργάνωση, εξωστρέφεια, διαφάνεια και σεμνότητα θέλουμε να υπηρετήσουμε το άθλημα που αγαπάμε, για να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους».

Άθλημα για όλους, κάθε ηλικίας

Ο κ. Λιγνός διευκρινίζει ότι η ξιφασκία δεν είναι για… λίγους!

«Είναι άθλημα για όλο τον κόσμο. Ξιφασκία μαθαίνει ένα παιδί από τα 5-6 χρόνια του έως και ένας 50άρης! Συνδυάζει αρμονική σωματική άσκηση καθώς και πνευματική ανάπτυξη. Χτίζει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Δεν είναι ακριβό σπορ και υπάρχουν σωματεία σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας»

Για την υποψηφιότητα του προέδρου της Ε.Ο.Ξ., ο Ιωάννης Λιγνός τονίζει και υπόσχεται:

«Από τον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της Ξιφασκίας στην Ελλάδα, για διεθνείς επιτυχίες και αναβάθμιση της Ε.Ο.Ξ. δεν περισσεύει κανείς! Απευθύνω ενωτικό κάλεσμα για αξιοποίηση όλων των ανθρώπων της ξιφασκίας με όραμα την ανάπτυξη του αθλήματος. Όχι σε εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια. Η μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου το επιβεβαιώνει».

  • Ιωάννης Λιγνός / ΜΙΝΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και είναι πατέρας τριών παιδιών

Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπεύθυνος φαρμακοποιός στην φαρμακαποθήκη Χριστοδούλου Σιδηρά-Λιγνός

Γενικός διευθυντής της φαρμακευτικής βιομηχανίας REMEK Α.Ε.

Διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της φαρμακευτικής εταιρείας VITASANTEA.E.

Ιδιοκτήτης φαρμακείων από το 1993 μέχρι και σήμερα στους Αμπελόκηπους Αθήνας και στη Βουλιαγμένη Αττικής.

PLANET SPORTS