Γλυκά Νερά: Γιατί η Καρολάιν αναζητούσε σπίτι για να φύγει, αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Γλυκά Νερά: Γιατί η Καρολάιν αναζητούσε σπίτι για να φύγει, αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου

Η 20χρονη γυναίκα εκτός από το σπίτι αναζητούσε και νταντά για το παιδί για να σπουδάσει ζαχαροπλαστική, με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Η 20χρονη γυναίκα εκτός από το σπίτι αναζητούσε και νταντά για το παιδί για να σπουδάσει ζαχαροπλαστική, με βάση τα τελευταία στοιχεία. «Βούληση του ήταν να ομολογήσει την πράξη του, έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις του, δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία δεν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου», λένε οι δικηγόροι του 32χρονου πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στυγερή δολοφονία της Κάρολαϊν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στη μεζονέτα της οικογένειας στα Γλυκά Νερά και το τι έζησε και ζούσε η 20χρονη γυναίκα.

Η Κάρολαϊν φέρεται να αναζητούσε σπίτι να φύγει και νταντά για το παιδί για να σπουδάσει ζαχαροπλαστική. «Βούληση του ήταν να ομολογήσει την πράξη του, έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις του, δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονίαδεν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου», λένε οι δικηγόροι του 32χρονου πιλότου.

«Είναι εγκληματίας εκ πεποιθήσεως, ότι χαρακτηριστικά και να θέλουμε να του προσάψουμε αυτό δεν αλλάζει», είπε στον «ΑΝΤ1» η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, συμβούλου ψυχικής υγείας της Καρολάιν και του συζύγου της. Μάλιστα όπως τόνισε είναι χαρακτηριστικό πως «το σκυλί το σκότωσε γιατί είχε αδυναμία στην Κάρολαϊν».

«Η εντολέας μου κατέθετε επί τρεις ώρες στην ΓΑΔΑ. Λέτε να είπε μόνο αυτά που έχουν γίνει γνωστά από την κατάθεση της», τόνισε ενώ ανέφερε πως στους αστυνομικούς η Ελένη Μυλωνοπούλου «μίλησε για σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, για αυτά μίλησε αναλυτικά στις Αρχές».

«Η εντολέας μου κατέθεσε ότι η Καρολάιν αναζητούσε διαμέρισμα για να μείνει μόνη με την κόρη της, αναζητούσε νταντά για να προσέχει το παιδί, γιατί το όνειρο της ήταν να σπουδάσει ζαχαροπλαστική», είπε η κ. Μάρκου.

«Η άτυχη δολοφονηθείσα ήταν ένα παιδί χαρά Θεού. Το θέμα είναι ότι ήταν ένα παιδί. Ο δολοφόνος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι αυτή ήταν μια σχέση που δεν είχε αύριο».

Δικηγόρος 32χρονου πιλότου: Η Κάρολαϊν δεν κοιμόταν

«Άλλα πράγματα έχει καταθέσει ο 33χρονος και άλλα λέει η ιατροδικαστική έκθεση», όσον αφορά για το αν η Κάρολαϊν κοιμόταν ή όχι όταν την έπνιξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην ίδια εκπομπή ο ένας εκ των συνηγόρων του.

Όπως επέμεινε ο κ. Παπαϊωαννίδης, «η Κάρολαϊν δεν κοιμόταν, αυτό που αναφέρεται δεν το δεχόμαστε. Υπάρχουν στοιχεία που θα προσθέσουμε σε επίπεδο ανακριτικής Αρχής που θα εμπλουτίσουν τα δεδομένα».

«Όταν συνέβη το περιστατικό, η Κάρολαϊν δεν κοιμόταν. Θα δοθούν διευκρινιστικές λεπτομέρειες στην απολογία του πελάτη μου την Τρίτη. Θα δώσει κι άλλα στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν κοιμόταν», επεσήμανε ο κ. Παπαϊωάννίδης.

Τέλος για τις αναφορές στις καταθέσεις του 33χρονου ότι η Κάρολαϊν δεν ήταν σε καλή κατάσταση ή δεν μεταχειριζόταν όπως έπρεπε την κόρη τους, ο συνήγορος του καθ΄ ομολογία του δολοφόνου είπε ότι «παρατίθεται μια σειρά γεγονότων για το τι γινόταν μέσα στο σπίτι, με τα οποία δίνει μια εικόνα ο κατηγορούμενος».

Δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία λέει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Στην εκτίμηση πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είχε προσχεδιάσει την δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά προχώρησε, επίσης, ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε πως «δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα, ούτε υπήρχε άλλο κίνητρο. Και αυτά καταρρίπτονται γιατί έχουμε ομολογία από τον ίδιο. Μια πράξη συνειδητοποιημένη από τον ίδιο, ενδεχομένως και από την πρώτη μέρα. Είναι μια ομολογημένη πράξη, μη αποκρύπτοντας κανένα στοιχείο. Με την ομολογία του έδωσε φως σε αρκετά σενάρια που υπήρχαν αν υπήρχε συνεργός ή άλλο κίνητρο, τα οποία καταρρίπτονται από τον ίδιο. Γνώμονας του είναι το παιδί».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος η υπερασπιστική τους γραμμή θα είναι ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε «κατόπιν εξέλιξης έτερων γεγονότων».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωαννίδης, πριν το φόνο της 20χρονης, υπήρχε διαπληκτισμός μεταξύ του ζευγαριού. Σχετικά με το ότι ο ιατροδικαστής είπε ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε ενόσω κοιμόταν, ο δικηγόρος είπε ότι «η Καρολάιν δεν κοιμόταν την ώρα του φονικού».

«Η βούληση του εξαρχής μετά την τέλεση της πράξεως ήταν να ομολογήσει» πρόσθεσε σχετικά με τον συζυγοκτόνο.

Στο ερώτημα γιατί ο 32χρονος πιλότος άργησε να ομολογήσει 37 μέρες, ο δικηγόρος του είπε ότι το έκανε για το… παιδί του. «Δεν ήθελε να στερήσει από το παιδί του και τους δύο γονείς την ίδια μέρα. Αυτό σκεφτόταν και δεν ομολόγησε αμέσως την δολοφονία».

«Βούληση του ήταν να ομολογήσει την πράξη του, δεν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου»

Την ίδια ώρα, συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζήτησε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του 32χρονου πιλότου.

Μιλώντας στο «OPEN TV», ο κ. Παπαϊωαννίδης επέμεινε πως η δολοφονία της 20χρονης, δεν ήταν προσχεδιασμένη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν ξέρει γιατί το έκανε». Επανέλαβε δε πως δεν υπήρχε κίνητρο για την ειδεχθή αυτή πράξη, ούτε και εμπλοκή τρίτου προσώπου.

«Τα λογία είναι πολύ φτωχά για αυτά που μου είπε. Μου εξέφρασε και την αγάπη του για την οικογένεια της Καρολάιν και τη συγγνώμη του», είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης, και συνέχισε:

«Βούλησή του ήταν να ομολογήσει την πράξη του. Γνώμονας ήταν το παιδί του, να είναι κοντά του». Τέλος, τόνισε πως δεν σκοπεύει να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Αν είναι θα το ζητήσει ο ανακριτής, εμείς όχι», είπε.

Κατερινόπουλος: Κανείς δεν σκοτώνει για τη ζήλια, υπήρξε σχεδιασμός

«Για τα κίνητρα θα ακούσουμε διάφορα. Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οφείλεται στη διαμάχη που είχαν μεταξύ τους. Υπάρχει κουρτίνα και είναι κι άλλα που πρέπει να διερευνηθούν πίσω από αυτό», επισημαίνει, επίσης, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, που μίλησε στην «ΕΡΤ» για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Κανείς δεν σκοτώνει για τη ζήλια. Υπήρξε σχεδιασμός», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κατερινόπουλος.

Για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σημείωσε ότι «Αν συνδέεται με κάποιες άλλες παράνομες ενέργειες ενδεχομένως ο άνθρωπος αυτός, σε συνεργασία με άλλους, και το ήξερε η γυναίκα του, και διαφωνούσε σε αυτό, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση και θα το εξετάσει ο ανακριτής».

«Απαντήθηκε το βασικό ερώτημα. Είναι σημαντικό ότι η άσκηση της ποινικής δίωξης αναφέρει ότι τελέστηκε έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάταση. Τον λόγο έχει ο ανακριτής και έχει δουλειά για τη διερεύνηση των κινήτρων», κατέληξε.

PLANET SPORTS