Γκόντας στον OVER FM: «Ο Βασιλακόπουλος είναι η μεγαλύτερη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Γκόντας στον OVER FM: «Ο Βασιλακόπουλος είναι η μεγαλύτερη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ»

Ο Σπύρος Γκόντας μίλησε στον OVER FM και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι ο γηραιότερος διαιτητής σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τις αναμνήσεις του, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την επόμενη μέρα της καριέρας του.

O Σπύρος Γκόντας, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για το ρεκόρ να διαιτητεύσει ευρωπαϊκό τελικό στην ηλικία του, τις αναμνήσεις από την πολύχρονη παρουσία του στα παρκέ, την επόμενη του… ημέρα αλλά και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο διεθνής διαιτητής μπάσκετ μίλησε για:– το γεγονός ότι είναι ο γηραιότερος διαιτητής που έχει σφυρίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης:

«Έτυχε να είμαι εγώ που σφύριξα τον ευρωπαϊκό τελικό του Eurocup και να είμαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που το έχουν κάνει. Ελπίζω σύντομα να σπάσει κάποιος το ρεκόρ με την ηλικία. Εννοείται, πήρα μαζί την μπάλα του τελικού ως ενθύμιο. Εκτός από την μπάλα, ήδη έχω κορνιζάρει το φύλλο αγώνα. Κρατάω και την αγάπη που μου έδωσαν οι συνάδελφοι μου. Ακόμα και εγώ δεν το είχα πάρει απόφαση πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω ήταν η καλύτερη απόφαση να σταματήσω, γιατί πιστεύω πώς έδωσα όσα μπορούσα στην ελληνική διαιτησία».

– τις αναμνήσεις που έχει από τη διαιτησία:

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν και ξεχώρισα σε όλη μου την καριέρα. Ο πρώτος ήταν ο Κώστας Ρήγας που με είδε από τα νεανικά μου χρόνια και με πρότεινε στην Ευρωλίγκα. Μου έδωσε την ευκαιρία να διαιτητεύσω παιχνίδια που δεν είχα φανταστεί ποτέ. Σφύριξα μέχρι και αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην αρχή. Φεύγω απόλυτα ευχαριστημένος και δεν μου λείπει κάτι μέχρι στιγμής. Ήταν μια κατασταλαγμένη απόφαση και ένιωσα ότι έπρεπε να περάσω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου».

– τον Γιώργο Βασιλακόπουλο:

«Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι η μεγαλύτερη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και μπορεί να έχει σημαδέψει αρνητικά το άθλημα με την παρουσία του. Πάντοτε υπήρχε αντιπαλότητα, αλλά τώρα έχει ξεφύγει η κατάσταση. Η απόφαση για απόσυρση, μου έκανε καλό. Ξέφυγα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία».

– την επόμενη ημέρα της καριέρας του και αν θα παραμείνει στο χώρο του μπάσκετ:

«Θα συνεχίσω στην Ευρωλίγκα σαν παρατηρητης και σαν καθηγητής διαιτησίας. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσω ένα διδακτορικό στην αθλητική ψυχολογία. Στο τομέα της διαιτησίας είμαστε πολύ μακριά και δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Θεωρώ πώς μπορούμε να προσφέρουμε πολλά σε αυτό το κομμάτι».

PLANET SPORTS