Γκιώνης στον OverFm 104.9: «Παίζω χωρίς άγχος, θα αγωνίζομαι όσο αντέχω» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Γκιώνης στον OverFm 104.9: «Παίζω χωρίς άγχος, θα αγωνίζομαι όσο αντέχω»

Ο θρύλος του ελληνικού πινγκ-πονγκ μίλησε στον OverFm 104.9

Ο θρύλος του ελληνικού πινγκ-πονγκ, Παναγιώτης Γκιώνης, μίλησε στην εκπομπή Cover Page και στη Λένα Καραλή με αφορμή την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά.



Για το πότε θα σταματήσει:

«Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις κάτι που αγαπάς και κανείς χρόνια. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση. Σίγουρα όμως όταν είσαι 41 δεν έχεις την ίδια φρεσκάδα. Και το πινγκ-πονγκ θέλει ταχύτητα και ένταση. Από την άλλη θέλει και αρκετή εμπειρία στην οποία εγώ βασίζομαι πλέον. Δεν έχω να αποδείξω κάτι και απολαμβάνω περισσότερο τα παιχνίδια».

Για το πως αντιμετώπισε την περίοδο της καραντίνας λόγω του covid-19:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Η επανεκκίνηση ήταν πολύ δύσκολη. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς μετά από τόσο καιρό απραξίας. Η προπόνηση από μονή της δεν αρκεί. Ο ρυθμός έρχεται μετά από αγώνες. Με βοήθησαν πολύ οι αγώνες που έδωσα στο Κατάρ για να αποκτήσω και πάλι τον ρυθμό μου. Στο πανευρωπαϊκό ένιωθα πολύ πιο έτοιμος. Κακά τα ψέματα όλος ο κόσμος έχει άσχημη ψυχολογία όλον αυτόν τον καιρό. Νιώθω τυχερός όμως που κάνω αυτό που αγαπώ και αυτή η πρόκριση ήταν μια ανάσα για έμενα».

Για το ποια είναι η πιο ιδιαίτερη Ολυμπιάδα για εκείνον:

«Ξεχωρίζω την πρώτη μου στην Αθήνα. Παρότι δεν ήμουν τόσο καλά αγωνιστικά όπως είμαι τώρα ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα αφού έπαιζα μπροστά σε Έλληνες και στον τόπο μου».

Για το γεγονός πως από νεαρή ηλικία αγωνίζεται στο εξωτερικό:

«Αγωνίζομαι στο εξωτερικό από πολύ μικρή ηλικία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ερασιτεχνικό όποτε δεν μπορεί να σε βοηθήσει να ανεβείς επίπεδο. Γίνεσαι καλύτερος μόνο αν παίζεις με καλύτερους από εσένα. Εγώ αυτό συστήνω στα νέα παιδιά».

Για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο:

«Ευελπιστώ να βρεθεί μια λύση και να υπάρχουν στα γήπεδα έστω και λίγοι θεατές. Δεν ξέρεις όμως τι συμβαίνει. Μπορεί κάποια στιγμή να αποφασιστεί πως δε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι μια κατάσταση πολύ διαφορετική».

PLANET SPORTS