Γιώργος Χελάκης : Ποιος είναι αλήθεια ο Γιάννης Παπαδόπουλος; | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 1 | Γιώργος Χελάκης : Ποιος είναι αλήθεια ο Γιάννης Παπαδόπουλος;

Ο Γιώργος Χελάκης δεν ασχολείται με το κατά πόσο θα τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Εφόσον περιγράφονται εγκλήματα αναμένει να επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος; Εχετε δει φωτογραφίες του; Υπάρχει ή είναι αόρατος και εμφανίζεται μόνο όταν διάφορες ποδοσφαιρικές Ενώσεις έχουν εκλογές. Τον αγνοούν στο πόλεις και τον ξέρουν μόνο στα ξενοδοχεία; Ηταν, όπως λένε, οδηγός του Βασίλη Γκαγκάτση όταν δούλευε στην ΕΠΟ από την οποία έφυγε εισπράττοντας την παχυλή αποζημίωση ων 300.000 ευρώ. Είναι μαθητής του Θωμά Μητρόπουλου και τώρα κατάφερε να ξεπεράσει τον δάσκαλό του. Όπως και νάχει, ο Γιάννης Παπαδόπουλος φέρεται ως η πέτρα του σκανδάλου. Ο κύριος πρωταγωνιστής όσων περιγράφει στην έκθεσή του ο ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και έμπειρος δικαστικός κ. Αθανασίου. Διότι ο κ. Αθανασίου άσχετα με τις ποινές που προτείνει έχει συλλέξει μαρτυρίες από σαράντα εφτά μάρτυρες. Μαρτυρίες που περιγράφουν όλες τους περιστατικά βιαιοπραγιών και δωροδοκιών προκείμενου να ψηφιστούν συγκεκριμένα άτομα στις εκλογές των Ενώσεων και να αποκλειστούν άλλα. 

Περιγράφονται ιστορίες με ξυλοδαρμούς, αρπαγές από την αίθουσα των εκλογικών διαδικασιών μέχρι και απαγωγές συγγενικών προσώπων των εκλογέων. Κι όχι σε μια Ενωση αλλά σε δέκα. Οι μαρτυρίες είναι συγκεκριμένες. Δεν είναι «κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σα πω». Όλα αυτά δεν είναι αποσπάσματα από κατά καιρούς δηλώσει ή καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, που πολλοί τις προσπερνούν χωρίς να δίνουν σημασία. Είναι καταγγελίες με ονόματα και διευθύνσεις.

 Το σχετικά ρεπορτάζ που τριγύριζε σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία έσκασε όταν ο ερευνητής της υπόθεσης αφού ολοκλήρωσε την έρευνα πρότεινα βαριές τιμωρίες για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισανίδη. Δεν ξέρω αν μπορεί να  αποδειχτεί να πίσω από όλα αυτά βρίσκονται η Ενωση και ο διοικητικός ηγέτης της. Άλλο πράγμα ο φυσικός αυτουργός κι άλλο ο ηθικός αν υπάρχει. Να το ξεκαθαρίσουμε όμως. Για τα πραγματικά γεγονότα δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος. Και φυσικά από την ΑΕΚ δεν υπάρχει διάψευση για τα γεγονότα.

 Αφού η ΑΕΚ δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά όπως κατηγορηματικά δηλώνει, πως θα μπορούσε να διαψεύσει την ύπαρξή τους ή όχι. Η ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Αν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Αγγελος Δανιήλ τα διέπραξαν ή όχι είναι δικό τους θέμα. Κι η αλήθεια είναι ότι από τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης Γιάννη Παπαδόπουλο δεν ακούσαμε ποτέ τίποτα. Φαίνεται πως είναι πιο… αόρατος ακόμα και από τον Γιάννη Καλπαζίδη. Ωστόσο όταν καταγγέλλονται σημεία και τέρατα, όταν όλα αυτά αποτελούν μαρτυρίες παρόντων και παθόντων τότε το θέμα ξεπερνά την Επιτροπή Δεοντολογίας και ακουμπά απολύτως τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα.

PLANET SPORTS