RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Χρηστικά | Γιατί η ασφάλεια, προϋποθέτει…. αγάπη, είναι Αξιοπρέπεια, είναι ζωή

Ένα παιδί στο χώρο ενός παιδικού θεάτρου βιώνει την ασφάλεια του φανταστικού και της αθωότητας, ψυχαγωγείται θωρακίζοντας την πνευματική και ψυχική του υγεία. Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης.

Ένα παιδί αισθάνεται ασφάλεια… όταν γνωρίζει πως είμαστε δίπλα του όταν μας χρειάζεται. Ένα παιδί βιώνει αγάπη όταν απολαμβάνει το πραγματικό μας ενδιαφέρον, την αληθινή επικοινωνία κι επαφή. Κι όταν μιλάμε για ΑΓΑΠΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ… τότε μιλάμε για ΑΞΙΕΣ.

Η 1η AXIA δε γίνεται να απουσιάσει από τον χώρο του παιδικού θεάτρου, εκεί που το παιδί βιώνει την ασφάλεια του φανταστικού και της αθωότητας, ψυχαγωγείται θωρακίζοντας την πνευματική και ψυχική του υγεία.

Φροντίζουμε και στηρίζουμε κάθε παιδικό δικαίωμα, υλικό ή άυλο. Έμπρακτα. Στηρίζουμε την τέχνη, στηρίζουμε το παιδί. Γιατί η ασφάλεια, προϋποθέτει αγάπη, είναι Αξιοπρέπεια, είναι ζωή.

Εγώ και συνεργάτες μου θα είμαστε εκεί, να κεράσουμε σοκολατάκια, θα κληρώσουμε κουμπαράδες μιλώντας για την ΑΞΙΑ και τη δύναμη της αποταμίευσης.

Η 1η AXIA χορηγός επικοινωνίας… ακολουθεί δελτίο τύπου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ψαροτρομάρας και το φημισμένο κουκλοθέατρο Κρήτης, έρχονται στο Αιγάλεω από το Ηράκλειο Κρήτης, για 2 παραστάσεις, την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11:30 και στις 18:30, στο Κινηματοθέατρο ”Λάμπρος Κωνσταντάρας”! «Κουντουριώτου 40» και «Μυριοφύτου 55» (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ στα 350 μέτρα).

Παράσταση, ιδανική για παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου και κατάλληλη για όλη την οικογένεια!

«Συναγερμός στην Ψαροχώρα!»

Λίγα λόγια για το έργο “Ο Ψαροτρομάρας” που έχει τεράστια επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά! Έργο, γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία ’80. Πρόκειται για διαχρονικό και εκπαιδευτικό παιδικό έργο. Βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο, περνάει μηνύματα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας!

Τα ίδια τα παιδιά, κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία! Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του! Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια στον βυθό της Ψαροχώρας! Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα, μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους, ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τα κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τα βοηθήσει και θα τα παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό, βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά «Κάτω Ο Ψαροτρομάρας!».

Μουντάκης

Εκεί, θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα όπου εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή άλλως, ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια, δουλειά!

Μα οι μικροί φίλοι μας του βυθού, έχουν νικήσει πλέον τον φόβο τους και θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών, τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν την Γοργόνα..!

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

Εισιτήρια θα βρείτε στο: ticketservices.gr

Στις παραστάσεις του, ο θίασος χρησιμοποιεί την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού, εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά.

Πρόκειται για επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.

Ο θίασος έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσες, Αγαθονήσι και πολλά άλλα) καθώς και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο αλλά μέχρι και Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Σκοπός του θιάσου είναι να διαδώσει την τέχνη αυτή, στα πιο απομακρυσμένα μέρη αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα και εμείς στεκόμαστε αρωγός του!

Ευελπιστούμε η ενημέρωση αυτή, να αποτελέσει ερέθισμα και αφορμή ώστε να διαδώσετε την εκδήλωση στα μέλη, στους φίλους και στους αναγνώστες σας. Επίσης, θα χαρούμε ιδιαιτέρως να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να απολαύσετε μια εξαιρετική παράσταση στον φιλόξενο χώρο μας!


vstore.gr overfm


PLANET SPORTS