Γιαννουρής στον OVER FM 104,9: «Το Super Final του World League είναι προπομπός για επόμενες διοργανώσεις» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Γιαννουρής στον OVER FM 104,9: «Το Super Final του World League είναι προπομπός για επόμενες διοργανώσεις»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ μίλησε στην εκπομπή Overreact με τον Παύλο Σαχτούρη για το σπουδαίο τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 19 Ιουνίου στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ, Γιάννης Γιαννουρής, μίλησε στον OVER FM και την εκπομπή Overreact με τον Παύλο Σαχτούρη. Αναφέρθηκε στη σπουδαία διοργάνωση του Super Final του World League του πόλο Γυναικών που θα διεξαχθεί στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (14-19 Ιουνίου) και το πλάνο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το μέλλον και τη διεξαγωγή ανάλογων σημαντικών τουρνουά στην Ελλάδα.Για τη διοργάνωση του Super Final του World League στο πόλο Γυναικών που θα γίνει στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ:

«Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σημαίνει ο τελικός των τελικών. Έχουν προηγηθεί τα World League ανά ήπειρο. Είναι οι περισσότερες και καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που έχει σημασία για εμάς, είναι πώς το κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι ίσως το ωραιότερο στον κόσμο. Είναι ένα κολυμβητήριο που βάζει τα καλά του.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ και όλοι όσοι εργάζονται έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθήσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Η διοργάνωση είναι ανατεθεί αρχικά στο Καζάν, στη Ρωσία. Το άφησαν, είχαν εσωτερικά προβλήματα, λιγότερο από δυο μήνες πριν την τέλεσή του.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρέθηκε ξεκρέμαστη και η δική μας ομοσπονδία, που ήταν και “φρεσκοεκλεγμένη”, δέχθηκε αυτή την πρόκληση-πρόταση να αναλάβει κάτι που συνήθως θέλει ένα χρόνο, τουλάχιστον, για να οργανωθεί. Οι συνθήκες πανδημίας κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες για να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό τουρνουά».

Για την παρουσία, έστω και περιορισμένου αριθμού, φιλάθλων στις εξέδρες:

«Μας έχει επιτραπεί να υπάρχουν φίλαθλοι, έστω και σε μικρό αριθμό. Ο εμβολιασμός προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Δειλά-δειλά ανοίγουν οι πόρτες των γηπέδων. Είναι βέβαια λίγοι όσοι θα είναι στις εξέδρες αυτές τις ημέρες. Έχουμε ένα μεγάλο ατού. Το κλειστό κολυμβητήριο είναι ένα στολίδι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να σουλουπωθεί έτσι ώστε να το αναδείξουμε αυτό που μας ανήκει, μια εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση. Κρίμα που δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω φιλάθλους».

Για την διάθεση της ΚΟΕ να διοργανώσει στο μέλλον μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο χώρο του υγρού στίβου:

«Αυτό το μεγάλο event είναι προπομπός για επόμενες διοργανώσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όλες οι προσπάθειες που γίνονται έχουν αυτό το στόχο, όπως εξήγγειλε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. Θέλουμε σιγά-σιγά να ξαναμπούμε σε αυτό που λέμε eventing. Στις μεγάλες διοργανώσεις που έχουν διεθνές ενδιαφέρον. Οι διοργανώσεις αυτές είναι όχημα επικοινωνίας μέσα από τις οποίες προβάλλεις τη χώρα σου. Σίγουρα οι μεγάλες διοργανώσεις θέλουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Όμως, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Αυγενάκη και στον κ. Μαυρωτά που μας έχουν στηρίξει. Αυτές οι διοργανώσεις πρέπει να διεξάγονται σε ένα περιβάλλον συνέργειας, δεν το κάνει ο ένας ή ο άλλος. Το κάνουμε όλοι μαζί».

PLANET SPORTS