Φιλανδία - Βέλγιο 2-0: Mε τις... ρεζέρβες πήραν τη νίκη οι Βέλγοι | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Euro2021 | Φιλανδία – Βέλγιο 2-0: Mε τις… ρεζέρβες πήραν τη νίκη οι Βέλγοι

Αν και δυσκολεύτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, εν τέλει το Βέλγιο κατάφερε να σκοράρει δυο γκολ και να πάρει τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Φιλανδία.

To Bέλγιο το οποίο είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κατέβηκε με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του. Άλλωστε ο Μαρτίνεθ θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του προκειμένου να είναι ξεκούραστοι οι ποδοσφαιριστές του ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα νοκ-αουτ παιχνίδια.Και παρά το γεγονός πως η Φιλανδία όπως υποστήριζαν άπαντες εντός της ομάδας έδινε το παιχνίδι της ιστορίας της, δεν κατάφερε να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης. Το Βέλγιο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν καλύτερο και είχε τις ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρει. Άλλωστε μπορεί οι παίκτες του Μαρτίνεθ να ήταν αδιάφοροι, ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως έπαιξαν για να… χάσουν.

Γενικότερα στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα η οποία πίεζε και έψαχνε το γκολ ήταν το Βέλγιο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν καλύτεροι στο γήπεδο, ωστόσο είχαν πέσει επάνω σε ένα τοίχος της Φιλανδίας, η οποία αμυνόταν σε χαμηλά μέτρα στο γήπεδο με πέντε αμυντικούς(τρία στόπερ και δυο πλάγιους μπακ).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το Βέλγιο πίεζε και έψαχνε το γκολ, με την ομάδα της Φιλανδίας απλά να αμύνεται και να βρίσκεται συνεχώς πίσω από την μπάλα. Κάπως έτσι η τυπικά γηπεδούχος ομάδα δεν άντεξε στην πίεση των Βέλγων, αφού στο 74 έγινε το 1-0.

Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντε Μπρόινε, ο Βερμάελεν που είχε προωθηθεί έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια πάνω στον Χραντέσκι προκειμένου οι Βέλγοι να προηγηθούν στο σκορ. Λίγο αργότερα μάλιστα ο Λουκάκου ο οποίος είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει κατάφερε να βρει γκολ.

Με αυτόν τον τρόπο η… σεμνή τελετή έληξε, με την Φιλανδία να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να ανατρέψει αυτό το εις βάρος της 2-0, και το Βέλγιο να κάνει προπόνηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι με την συμπλήρωση των 90 λεπτών οι Βέλγοι έκαναν το 3/3 στον όμιλο καταφέρνοντας κάτι που δεν είχαν ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν.

PLANET SPORTS