Φέτελ - «Αν δεν γίνουν αλλαγές, η Formula 1 θα εξαφανιστεί» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Culture - Λίλα Παπαπάσχου - Χρήστος Σούτος

overfm.gr | Formula 1 | Φέτελ – «Αν δεν γίνουν αλλαγές, η Formula 1 θα εξαφανιστεί»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τάχθηκε ενάντια των «πράσινων» τακτικών που ακολουθεί η Formula 1 και εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μέλλον

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την προστασία του περιβάλλοντος και τις πράσινες δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.Ο Γερμανός πιλότος φαίνεται να είναι αντίθετος με τις πράσινες τακτικές που ακολουθεί η Formula 1.

Ο οδηγός της Άστον Μάρτιν μίλησε σε δημοσιογράφους για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες στο πλαίσιο του GP της Τουρκίας.

«Αν δεν εφαρμοστούν οι αλλαγές τότε…»

«Είναι αρκετά παράξενο, γιατί η Formula 1 δεν είναι πράσινη. Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν καινοτομίες και αρκετοί τρόποι να γίνει η Formula 1 πράσινη, δίχως να χάσουμε το θέαμα, τον ενθουσιασμό, την ταχύτητα, την πρόκληση και το πάθος μας. Έχουμε τόσους πανέξυπνους μηχανικούς που μπορούν να βρουν πολλές λύσεις. Αλλά οι τωρινοί κανονισμοί, παρά το γεγονός πως έχουμε πολύ αποδοτικούς κινητήρες, είναι άχρηστοι. Δεν είναι τεχνολογία που θα αγοράσεις για το δρόμο όταν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Ποια είναι η συσχέτιση; Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένες λύσεις που μιλούν κάποιοι για το μέλλον του αθλήματος όσον αφορά τους κανονισμούς, που θα είχαν περισσότερη σχέση με την αυτοκίνηση. Αν δεν έρθουν αυτές οι αλλαγές δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Αν δεν εφαρμοστούν οι αλλαγές, τότε η Formula 1 θα εξαφανιστεί. Και μάλλον θα είναι για το καλύτερο. Ξέρουμε πως έχουμε κάνει λάθη και δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε».

O Φέτελ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συνθετικά καύσιμα

Η Formula 1 θα υιοθετήσει βιοκαύσιμα με την επόμενη γενιά κινητήρων. Ωστόσο, ο Γερανός θεωρεί πως η κίνηση αυτή δεν είναι σωστή.

«Δεν είμαι ειδικός στα καύσιμα, αλλά είμαι μεγαλύτερος οπαδός των συνθετικών καυσίμων από τα βιοκαύσιμα. Είναι απόλυτα σωστό για τη Formula 1 να ψάχνει τρόπους υιοθέτησης εναλλακτικών και συνθετικών καυσίμων. Αλλά προς ώρας θα έχουμε μόνο 10% e-fuels στους κινητήρες από το 2022, το οποίο τεχνολογικά δεν είναι καινοτομία. Ήδη μπορείς εδώ και πολλά χρόνια να αγοράσεις τα καύσιμα αυτά. Αυτό δεν καλύπτει τις προσδοκίες της Formula 1 που θέλει να είναι πρωτοπόρος. Απλά αντιδράμε στις εξελίξεις αντί να ηγούμαστε. Οι κινητήρες θα είναι παγωμένοι για τα επόμενα χρόνια και αυτό σημαίνει μηδέν πρόοδος. Αυτό θα φέρει το σπορ υπό τεράστια πίεση, γιατί τα επόμενα 5 χρόνια θα αλλάξουν πολλά στον κόσμο».

PLANET SPORTS