Έτοιμη και με στόχο τη διάκριση στο World League η Εθνική Γυναικών | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Πόλο | Έτοιμη και με στόχο τη διάκριση στο World League η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών ρίχνεται από την Δευτέρα 14 Ιουνίου, στην μάχη του World league.

Με στόχο την διάκριση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών ρίχνεται από αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στην μάχη του World league, το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή οκτώ κορυφαίων ομάδων του χώρου.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, με αντιπάλους τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και το Καζακστάν. Στον πρώτο όμιλο είναι ο Καναδάς, η Ουγγαρία, η Ρωσία και η Ιαπωνία.

Τα κορίτσια του Τεό Λοράντου θα αγωνιστούν κατά σειρά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και το Καζακστάν και οι αγώνες την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, θα αρχίσουν στις 8:15 το βράδυ.

Στις δύο πρώτες συναντήσεις δεν θα αγωνιστούν η Νικόλ Ελευθεριάδου, η Ειρήνη Νίνου και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος, σε δηλώσεις του στην σελίδα της ΚΟΕ, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα έχει τεράστια δυναμική και θα το αποδείξει στα επόμενα χρόνια. Εκτιμά ότι η συμμετοχή σε μία διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς, σε ένα υπέροχο κολυμβητήριο, παρουσία κόσμου, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για τον ίδιον και τις αθλήτριές του.

«Η ομάδα αυτή χτίζεται βήμα – βήμα. Πάντα έχουμε υψηλούς αγωνιστικούς στόχους. Μην ξεχνάμε ότι μετά το άτυχο αποτέλεσμα με την Ολλανδία στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, που μας στέρησε το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, η Εθνική έχει μόνο πετυχημένα αποτελέσματα, είναι αήττητη. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει οποιοδήποτε παιχνίδι. Αυτό όμως χτίζεται και θέλει συνεχή προσπάθεια. Η ομάδα έχει τεράστια δυναμική και θα το δείξει. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και πολλές ικανότητες».

Αναφερόμενος στο κίνητρο της παρουσίας σε μια παγκόσμια διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα και σ’ ένα υπέροχο κολυμβητήριο, προσέθεσε:

«Οι αγώνες που αρχίζουν αύριο είναι ένα κίνητρο για τις αθλήτριές μου και όλα τα μέλη της ομάδας, αφού τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν σε ένα υπέροχο κολυμβητήριο και παρουσία κόσμου στις εξέδρες. Αποτελεί επίσης κίνητρο για όλους όσους εργάζονται για την επιτυχία, αγωνιστική και οργανωτική, των αγώνων. Μακάρι αυτό το υπέροχο συγκρότημα να γίνει το σπίτι των Εθνικών ομάδων αργότερα. Να θυμίσω επίσης ότι οι αγώνες αποτελούν την πρώτη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας με την νέα της διοίκηση».

Ο Τεο Λοράντος αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι η Εθνική θα αγωνιστεί χωρίς τις τιμωρημένες Ελευθεριάδου, Μυριοκεφαλιτάκη και Νίνου στους πρώτους δυο αγώνες με τις ΗΠΑ και την Ισπανία, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ανανεωμένο και με αρκετές νεαρές αθλήτριες στην σύνθεσή του.

«Στα πρώτα δύο παιχνίδια, απέναντι σε δύο σπουδαίες ομάδες, θα παίξουμε 10 εναντίον 13. Είναι από τις συναντήσεις που οφείλουμε να δείξουμε χαρακτήρα. Για μένα δεν υπάρχει νέος και παλιός. Ένας αθλητής από τα 16 του χρόνια θα πρέπει να έχει ενεργό συμμετοχή στα εθνικά συγκροτήματα, εάν θέλει να κάνει σπουδαία καριέρα».

Με αισιοδοξία εκφράζονται και οι αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αρχής γινομένης από την αρχηγό Χριστίνα Τσουκαλά, η οποία υποστηρίζει:

«Το πλάνο της συγκεκριμένης ομάδας είναι μακροπρόθεσμο. Πρόκειται για ένα νεανικό συγκρότημα, αφού μόνο εγώ είμαι σχετικά μεγάλη σε ηλικία, το οποίο έχει ως στόχο να μην απουσιάζει από τα μεγάλα ραντεβού του αθλήματος. Είναι πολύ σπουδαίο να εξασφαλίσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να βρεθούμε αυτόματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το 2022 στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Βλέποντας και κάνοντας όμως. Παιχνίδι με παιχνίδι. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Στο ίδιο μήκος σε κύματος κινούνται και οι αναφορές της Ελευθερίας Πλευρίτου:

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται οι αγώνες στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψει η Εθνική ομάδα στον χώρο αυτό, σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Το κολυμβητήριο είναι υπέροχο και αποτελεί ένα κίνητρο για όλες τις αθλήτριες. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κορυφαίες του εξωτερικού. Ο χώρος είναι φανταστικός. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να έχω παίξει εδώ. Αγωνιστικά θα ήθελα να πω ότι στοχεύουμε ψηλά, αλλά πρέπει να κοιτάμε το μέλλον παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα είναι νεανική και θέλουμε να διατηρήσουμε την παράδοση που έχουμε ως χώρα στο άθλημα, τόσο σε επίπεδο αντρών όσο και γυναικών. Η δουλειά που γίνεται είναι για τις δύο επόμενες Ολυμπιάδες. Δουλεύουμε σε βάθος χρόνου».

Η Ειρήνη Νίνου είναι από τα νέα στελέχη της Εθνικής και ισχυρίζεται τα κάτωθι:

«Η ομάδα είναι νεανική και όλες οι αθλήτριες ανυπομονούμε να ξεκινήσουν οι αγώνες σ’ αυτό το υπέροχο κολυμβητήριο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή, έτσι ώστε να δουλέψουμε σκληρά για να δώσουμε ραντεβού στο Παρίσι το 2024».

Αναφερόμενη στους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος η Εύη Μωραϊτίδου, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος στην χώρα μας, έφορος της ομάδας και υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης για λογαριασμό της ΚΟΕ, τόνισε:

«Η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, στο υπέροχο αυτό κολυμβητικό συγκρότημα και αναζητά ιστορικές στιγμές. Μην ξεχνάμε ότι στο ΟΑΚΑ το 2004 η Ελλάδα κατέκτησε το μοναδικό μέχρι σήμερα μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Νιώθω πολύ συγκινημένη που είμαι και πάλι δίπλα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η Εθνική ομάδα έχει ποιότητα και μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στην συνέχεια. Χάσαμε και πάλι στις λεπτομέρειες την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που στεναχώρησε πολύ όλη την οικογένεια της γυναικείας υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Στην διοργάνωση που αρχίζει αύριο θα διεκδικήσουμε την διάκριση βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Υπάρχει ο στόχος της συμμετοχής στον τελικό και της εξασφάλισης μιας θέσης που θα μας οδηγήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα νεανικό σύνολο που δουλεύει με κυρίαρχο στόχο την επιστροφή στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, το 2024 στο Παρίσι».

PLANET SPORTS