RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Σταραμόπουλος | Έρχεται το βραβείο Σώκρατες για να τιμήσει τους ποδοσφαιριστές παράδειγμα προς μίμηση ανθρωπιάς

Ο όμιλος της L’ÉQUIPE και η PEACE AND SPORT (ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ξεκινούν συνεργασία για την δημιουργία του κοινωνικού επάθλου με την ονομασία ΣΩΚΡΑΤΕΣ όπως γράφει ο Μάνος Σταραμόπουλος

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν γίνει φιγούρες των μέσων ενημέρωσης που προκαλούν αντιφατικές αντιδράσεις: αντικείμενα αναγνώρισης ή μέσα για να γιορτάσουν τον θρίαμβο, το ταλέντο και την προσπάθεια, αποτελούν επίσης αντικείμενο πολλών επικρίσεων που καταδικάζουν τη στάση τους, το ποσό και τη χρήση του εισοδήματός τους. Αντίθετα, ο αριθμός των αθλητών που δείχνουν προθυμία να ελέγξουν την εικόνα τους και να επιδείξουν τη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση πιο δίκαιων και δίχως αποκλεισμούς κοινωνιών αυξάνεται.

Περισσότερο από ποτέ, η προβολή του ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιριστών στα μέσα ενημέρωσης συνεπάγεται μια κοινωνική ευθύνη: με τη δημιουργία του βραβείου ΣΩΚΡΑΤΕΣ που θα αντιπροσωπεύει αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Έτσι ο  όμιλος L’Équipe μαζί με την Peace and Sport (Ειρήνη και Αθλητισμός) καθώς και η  οικογένεια του πρώην αρχηγού της εθνικής Βραζιλίας αποφάσισαν να το αναδείξουν συνεργαζόμενοι.

Εμπνευσμένο από την απίστευτη καριέρα του γιατρού και σπουδαίου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Σώκρατες Μπραζιλέιρο Σαμπάιο ντε Σόουζα Βιέιρα ντε Ολιβέιρα, το βραβείο ΣΩΚΡΑΤΕΣ  θα προσδιορίσει τις καλύτερες δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν από αφοσιωμένους πρωταθλητές.

Η κριτική επιτροπή του βραβείου ΣΟΚΡΑΤΕΣ

Φέτος, η κριτική επιτροπή αποτελείτο  από τον Ραί, τον  πρώην αρχηγό των Παρί Σεν Ζερμέν, και Βραζιλίας, τον Σοστέν, Διευθύνοντα  Σύμβουλο του Ιδρύματος Gol de Letra, τους  Ζοέλ Μπουζού και Ζαν- Ζερόμ Μορτιέ Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Peace and Sport καθώς και τους  Ζερόμ Καζαντιέ  και Πασκάλ Φερέ, διευθυντή σύνταξης και αρχισυντάκτη του France Football αντιστοίχως.

Αυτό το βραβείο προορίζεται να καθιερωθεί μακροπρόθεσμα. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 7 άτομα (εκτός από τα δύο μέλη της Peace and Sport, τα δύο μέλη της οικογένειας ΣΩΚΡΑΤΕΣ  και δύο μέλη του ομίλου LEquipe/France Football, μια ειδική προσωπικότητα θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή) κάθε χρόνο για να καθοριστεί ο νικητής. Αυτό θα επιλέγει  από αρχεία που έχουν επιλεγεί εκ των προτέρων και θα συζητηθεί μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Αυτό το βραβείο θα προστεθεί στη λίστα με τα πιο διάσημα ατομικά τρόπαια στον κόσμο: (Ballon dOr)  Την Χρυσή Μπάλα

Ήδη έως τώρα υπάρχουν 6 έπαθλα :Η  Χρυσή Μπάλα ανδρών, η Χρυσή Μπάλα Γυναικών, το Έπαθλο  Κόπα, το έπαθλο Γιασίν,  το έπαθλο Γκερντ Μύλλερ και το Βραβείο της καλύτερης ομάδας της  Χρονιάς. Τώρα λοιπόν η  «Χρυσή Μπάλα» εμπλουτίζεται  με ένα έβδομο βραβείο σε σχέση με τις εξελίξεις της κοινωνίας μας. Μία  υπεύθυνη υποστήριξη δίπλα σε όλους όσους δεσμεύονται για την ένταξη και τις ίσες ευκαιρίες.

Ο Ζοέλ Μπουζού , πρόεδρος και ιδρυτής της Peace and Sport, δήλωσε:

«Η προβολή των αθλητών στα ΜΜΕ, και ειδικότερα των ποδοσφαιριστών, συνεπάγεται παραδειγματισμό και ανάληψη κοινωνικής ευθύνης. Η δημιουργία του βραβείου ΣΟΚΡΑΤΕΣ  ανταποκρίνεται σε αυτή την αλλαγή παραδείγματος καθώς και στην αυξανόμενη επιθυμία των αθλητών να επενδύσουν σε έργα που στοχεύουν στο κοινό καλό. Από το 2009, μέσω του Champions for Peace,το  Peace and Sport (Ειρήνη και Αθλητισμός)  εργάζεται για να αποδείξει ότι οι αθλητές υψηλών επιδόσεων, πέρα ​​από τις αθλητικές τους επιδόσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φήμη τους για να συμβάλουν στη θετική κοινωνική αλλαγή. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον όμιλο της L‘Équipe, την οικογένεια Σώκρατες  και την περίφημη τελετή της Χρυσής Μπάλας για την επιβράβευση αθλητών που έχουν επενδύσει στην οικοδόμηση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς και ειρήνης».

Ο Ραί ιδρυτικός πρόεδρος του Gol de Letra (στόχος της Επιστολής)  και αδελφός του Σώκρατες, είπε:

«Ο Σώκρατες πάντα πίστευε στη δύναμη της κινητοποίησης και του μετασχηματισμού του αθλητισμού για να γίνει η κοινωνία πιο ισότιμη. Αυτό το έδειξε ως ποδοσφαιριστής  μέσα από τον αγώνα του για τον εκδημοκρατισμό της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του επαναστατικού πειράματος της Κορινθιακής δημοκρατίας. Μετά το τέλος της καριέρας του,  παρέμεινε πολύ ενεργός στην υποστήριξη της βραζιλιάνικης νεολαίας μέσω πολλών κοινωνικών ιδρυμάτων. Σχεδόν έντεκα χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει το σύμβολο του πρωταθλητή που δεσμεύεται για έναν πιο δίκαιο κόσμο. »

Ο Ζερόμ Καζαντιέ, Διευθυντής Σύνταξης της L‘Équipe και του France Football, δήλωσε:

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα βραβείο το οποίο αναγνωρίζει τη συχνά αόρατη δουλειά των ποδοσφαιριστών για την υποστήριξη πρωτοβουλιών υπέρ της κοινωνικής ένταξης, της περιβαλλοντικής ανάπτυξης ή της βοήθειας σε πληθυσμούς σε μεγάλη επισφάλεια ή θύματα συγκρούσεων. Η Χρυσή Μπάλα επιβραβεύει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή  της χρονιάς για την απόδοσή του/της αλλά και για την υποδειγματική του/της συμπεριφορά. Ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα βραβείο που να τιμά τις φιλανθρωπικές του/της δράσεις».


vstore.gr overfm

PLANET SPORTS