Ενισχύθηκε πολύ, αλλά τώρα πρέπει να γίνει ομάδα με σκληράδα | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Joyed - Νίκος Κατσαρός - Άκης Δημακός

overfm.gr | Super League 1 | Ενισχύθηκε πολύ, αλλά τώρα πρέπει να γίνει ομάδα με σκληράδα

Ο Πάνος Λούπος κάνει τον απολογισμό των μεταγραφών στην ΑΕΚ και… όχι μόνο. Το βάρος στο Μιλόγεβιτς και στο πως θα διαχειριστεί την ομάδα

 Ο ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αν αναλογιστούμε ότι στην ήδη τραγική αγωνιστική κατάσταση της περσινής ΑΕΚ, ήρθε να προστεθεί στα μέσα του κατακαλόκαιρου και το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Βελέζ, με ότι συνεπάγεται αυτό και σε απώλεια εσόδων, τότε εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα, πώς έγινε υπέρβαση του μπάτζετ για να φτάσουμε στο σημείο, το τέλος Αυγούστου να βρίσκει την ομάδα κατά πολύ ενισχυμένη.

Δεν θα έλεγα ότι είναι ακόμα υπερπλήρης, όχι επειδή είμαι… γκρινιάρης, αλλά επειδή θεωρώ ότι θα χρειαζόταν μια επιπλέον λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς κι ένας ακόμα αξιόπιστος στόπερ. Είναι κινήσεις βέβαια, που μπορούν να γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, εφόσον αποδειχθεί ότι έχω δίκιο, κάτι που προφανώς το απεύχομαι.

Από όποια πλευρά και να το δεις όμως, όταν έχουν γίνει μέσα στο καλοκαίρι δέκα μεταγραφές για ενδεκάδα, τότε δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι και η «σκούπα» που δεσμεύτηκε ο Μελισσανίδης έγινε πράξη και ότι το ρόστερ είναι κατά πολύ ενδυναμωμένο.

Κοινώς, ο μεταγραφικός απολογισμός στα τέλη Αυγούστου έχει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο για την ομάδα. Συγκριτικά και με τους ανταγωνιστές της, νομίζω μάλιστα ότι η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί περισσότερο από κάθε άλλη σε σχέση με πέρυσι. Θα μου πείτε, ναι αλλά η ΑΕΚ ήθελε και τη μεγαλύτερη ενίσχυση από τις υπόλοιπες. Σωστό κι αυτό. Έγινε όμως αυτή η ενίσχυση και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ»

Για μένα, είναι επίσης θετικό ότι μένει ο Τάνκοβιτς. Δεν σας κρύβω ότι την Δευτέρα, είχα αγωνία για αρκετές ώρες, προκειμένου να μην φύγει. Έχω γράψει πολλές φορές ότι περιμένουμε περισσότερα από αυτόν βάσει της αξίας του, αλλά θεωρούσα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να μείνει. Και είναι εξίσου σημαντικό ότι δεν ήθελε και ο ίδιος να φύγει παρά το γεγονός ότι ήρθαν μεσοεπιθετικοί σαν τον Άμραμπατ, τον Τσούμπερ και τον Γέβτιτς και θα είναι δύσκολη άσκηση για αυτόν, να παίζει. Πιστεύει όμως στον εαυτό του, ξέρει τι μπορεί να προσφέρει.  Είμαι βέβαιος , μάλιστα , ότι θα του κάνει καλό ο ανταγωνισμός και θα δίνει λύσεις.

Και για να ξέρουμε τι λέμε, είναι προτιμότερο να βλέπουμε να σηκώνεται αλλαγή ο Τάνκοβιτς παρά ο Αλμπάνης. Είναι πάντα μέσα στις φάσεις και έχει ουσία, αντίθετα με τον Αλμπάνη, που και ευκαιρίες πήρε και στήριξη είχε με την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά δεν είχε ουσία και δεν έδειξε – δυστυχώς – ότι είναι παίκτης επιπέδου ΑΕΚ.

Ο ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Πλέον πέφτει μεγάλο βάρος στον Μιλόγεβιτς. Είναι εκείνος που πρέπει να κάνει όλους αυτούς τους παίκτες που ήρθαν στην ΑΕΚ συν τους παλιούς, μια ομάδα με συνοχή, ομοιογένεια και σκληράδα. Ως εκ τούτου, το βάρος πέφτει στη δουλειά, αλλά δεν αρκεί αυτό. Επιβάλλεται και αλλαγή νοοτροπίας.

Από την κορυφή της διοίκησης που είναι ο Μελισσανίδης και τον Μιλόγεβιτς που είναι ο προπονητής μέχρι τον… Κοσίδη και τον… Ρουκουνάκη, θα πρέπει να υπάρχει ανυπέρβλητη πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως υπήρχε στην ομάδα του 2018. Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για νοοτροπία σε ομάδα, σε αποδυτήρια, σε γραφεία, όμοια με εκείνης της χρονιάς. Για μια ομάδα που όταν δέχεται γκολ, δεν θα απογοητεύεται και δεν θα σκύβει το κεφάλι. Αντίθετα,  θα διέπεται από την ψυχολογία και τη σιγουριά ότι θα γυρίσει το παιχνίδι. Για μια ομάδα που δεν θα εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια. Άντε να δούμε…

PLANET SPORTS