Εξαδάκτυλος - «Να πάμε εμείς προς τους ανεμβολίαστους» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Write - Τάσος Ζαφειράκης

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Εξαδάκτυλος – «Να πάμε εμείς προς τους ανεμβολίαστους»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση προς τους ανεμβολίαστους. Τι ανέφερε για το εμβόλιο της J&J.

Όπως είπε δεν μπορούμε πια να περιμένουμε αυτούς τους ανθρώπους να προσέλθουν να εμβολιαστούν αλλά «πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν». Αυτά ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλοw, σύμφωνα με το dnews.gr«Να ενημερώνουν τους συγγενείς»

Πρότεινε για παράδειγμα, κοινωνικοί λειτουργοί των νοσοκομείων να ενημερώνουν τους συγγενείς όσων νοσηλεύονται για τα οφέλη των εμβολιασμών. Είναι πιθανόν αρκετοί σε αυτές τις οικογένειες να είναι ανεμβολίαστοι.

«Πρέπει να έχουν μια ειδική ενημέρωση. Από εκεί θα προκύψουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι πρέπει απλοποιηθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, με κινητές μονάδες, με εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, με γιατρούς παντού σε όλα τα σημεία, ώστε να μη μεσολαβούν δύο ή τρεις ημέρες από το ραντεβού του εμβολιασμού.

Για τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Johnson&Johnson ανέφερε ενδεχομένως η αναμνηστική δόση για το συγκεκριμένο σκεύασμα να είναι σε μικρότερο χρονικό διάστημα από την πρώτη δόση.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο και πως όλα τα σκευάσματα είναι καλά «αρκεί να εμβολιαστούμε όλοι».

PLANET SPORTS