Εφαρμογή σου βρίσκει γήπεδο να παίξεις αλλά και… συμπαίκτες | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Εφαρμογή σου βρίσκει γήπεδο να παίξεις αλλά και… συμπαίκτες

Αν δεν βρίσκεις γήπεδο ή δεν έχεις παρέα για ένα… μονό, ήρθε η λύση!

Το «Matchpoint», που σχεδίασαν μαθητές ηλικίας 17 και 18 ετών του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη σού βρίσκει λύση στα προβλήματα αυτά και προωθεί τη σωματική άθληση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.Την ιδέα υλοποίησης της ιντερνετικής εφαρμογής, η οποία θα διατίθεται στους χρήστες δωρεάν, επιτρέποντάς τους να κλείσουν γήπεδα και να βρουν συμπαίκτες για το αγαπημένο τους άθλημα, την ώρα και στην περιοχή που τους βολεύει, παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης «Matchpoint» Γιώργος Τζιμούρτος.

Αρχικά τα μέλη της ομάδας κάναμε πρωτογενή έρευνα μεταξύ όλων των μαθητών και τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για μια τέτοια υπηρεσία που θα στοχεύει στην καλλιέργεια ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Η ιδέα μας στηρίζεται στην αρχαιοελληνική φράση “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, που ιδιαίτερα τώρα με την καραντίνα ήταν αναγκαία. Διαπιστώθηκε πέρα από την ανάγκη της σωματικής άσκησης, ότι η δυσκολία στην εξεύρεση χώρων αλλά και συμπαικτών είναι και χρονοβόρα και πολλές φορές καταλήγει άκαρπη», εξήγησε ο 18χρονος CEO.

«Πρόβλημα το e-gaming»

Ο Γιώργος Τζιμούρτος, ο οποίος μαζί με άλλα 19 παιδιά (όλα μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου) που στελεχώνουν την επιχείρηση, υπογράμμισε παράλληλα πως «ένα μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας είναι πως πολλά παιδιά της ηλικίας μας προτιμούν το e-gaming εκτός από την πραγματική άθληση. Και το πρόβλημα φάνηκε εντονότερο κατά την πολύμηνη καραντίνα με την πανδημία του κορονοϊού».

Η εικονική επιχείρηση των 20 παιδιών κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του πανελλαδικού διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece που θα διεξαχθεί σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση, το Σάββατο 12 Ιουνίου.

PLANET SPORTS