RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Χρηστικά | Δικαίωμα στην Υγεία έχουμε όλοι…

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και οφείλουμε πάντα να την προστατεύουμε, γι’ αυτό η καλύτερη στιγμή να ασφαλίσει κάποιος την υγεία του είναι ΧΘΕΣ. Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης.

Κάθε Κυριακή στον Over Fm 104,9 στην εκπομπή μας «Τα Γκολ και τα φάουλ της Ασφαλιστικής Αγοράς». Συζητάμε οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από τις ασφαλίσεις και την ιδιωτική ασφάλιση. Με την ευκαιρία αυτή για να έχουμε καλύτερη εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Έχουμε ζητήσει από «καθαρόαιμους Ενεργούς Ασφαλιστές» να παρουσιάσουν και γραπτά τα περίφημα «Γκολ» της Ασφαλιστικής Αγοράς με γραπτά κείμενα για να έχετε καλύτερη και πληρέστερη εικόνα. Κάνω λοιπόν  «ασίστ-πάσα». Στη συνάδελφό μου νέα αλλά πετυχημένη επαγγελματία μας Μαρία Ανδριανόπουλου να μας αναλύσει την Ασφάλιση Υγείας.

Παραθέτουμε ατόφια τι μας απαντά:

«Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και οφείλουμε πάντα να την προστατεύουμε και να δρούμε με κριτήριο την πρόληψη και όχι τη θεραπεία!

Η καλύτερη στιγμή να ασφαλίσει κάποιος την υγεία του είναι ΧΘΕΣ. Όχι όταν και αν παρουσιαστεί το όποιο πρόβλημα υγείας, γιατί τότε είτε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασφαλισθεί, είτε θα το καταφέρει υπό προϋποθέσεις και με βάση την κρίση της κάθε ασφαλιστικής εταιρίας.

Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει έλλειψη γνώσης από πλευράς των πολιτών σχετικά με τις παροχές που δικαιούνται από το Δημόσιο σύστημα υγείας. Ταυτόχρονα όμως είναι γεγονός η μείωση παροχών υγείας από τα κρατικά ταμεία λόγω κρίσης, πανδημίας κλπ. και η αντίστοιχη ανάπτυξη πρωτοποριακών ιατρικών μεθόδων και τεχνικών.

Υπάρχει αλήθεια κάποιος που δε θέλει να νοσηλευτεί αξιοπρεπώς σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό νοσοκομείο; Θέλει κάποιος να είναι σε λίστα αναμονής, ενώ έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης; Δεν θα ήταν ιδανικό να μπορούσαμε με ηρεμία να προσηλωθούμε στην υγεία μας και όχι να ζούμε με το άγχος της ανεύρεσης χρημάτων για το σκοπό αυτό;

Προσωπικά έχοντας εργαστεί στο χώρο της υγείας, είδα και έζησα από κοντά περιπτώσεις ανθρώπων που συνάντησαν κενά στο Δημόσιο σύστημα υγείας ή αναγκάστηκαν να περιμένουν πολύ ή τους κόστισε ακριβά η αποκατάσταση τους. Πλέον από τη μεριά του εξειδικευμένου ασφαλιστικού πράκτορα βλέπω τον τρόπο λύσης και συμπλήρωσης αυτών των κενών.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως όλοι μας μπορούμε με δική μας πρωτοβουλία να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα ακριβώς όπως το θέλουμε. Να μπορούμε να το τροποποιήσουμε αν οι ανάγκες μας αλλάξουν και όχι να περιοριζόμαστε στα όρια και τις καλύψεις που κάποιοι-κάποτε σχεδίασαν για όλους!

Τι καλύπτει η Δημόσια ασφάλεια υγείας;

 1. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας:

 • Ιατρικές επισκέψεις σε τοπικές μονάδες υγείας ΤΟΜΥ
 • Παρακλινικές – Διαγνωστικές εξετάσεις σε Δημόσια, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία και δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας
 • Χορήγηση φαρμάκων με συμμετοχή 25% ή 10% ή 0 ανάλογα την περίπτωση
 • Παροχή οδοντιατρικών δαπανών σε Κέντρα Υγείας, Δημόσια, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία και δίκτυο ιατρείων συμβεβλημένων με ΕΟΠΥΥ
 • Φυσιοθεραπείες 10 έως 2 φορές το χρόνο με παραπεμπτικό ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας στο συνεργαζόμενο με ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτή
 1. Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας:

 • Δημόσια νοσοκομεία
 • Ιδιωτικά νοσοκομεία συμβεβλημένα με ΕΟΠΥΥ (3κλινο και 4κλινο δωμάτιο). Δεν περιλαμβάνονται αμοιβές ιατρών και επίσης τα νοσήλια αποτιμώνται σύμφωνα με το αποδοθέν κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο μειούμενο κατά 30%.
 • ΜΕΘ (3 ημέρες παραμονής 800€, 4-15 ημέρες 550€, περισσότερες 400€)

Η ασφαλιστική αγορά είναι εδώ για να δίνει λύση σε αυτές τις δυσκολίες και λειτουργεί παράλληλα και προσθετικά με το Δημόσιο σύστημα και όχι εναντίον του.

Προσφέρει άπειρες επιλογές και ποικιλία  προϊόντων σχεδιασμένων με βάση τις ανάγκες και τα θέλω του καθενός από εμάς.

Ενδεικτικά:

 • Έλεγχο και επιλογή στην περίθαλψή μας σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό
 • Επιλογή ιατρών
 • Εύκολη πρόσβαση χωρίς άγχος και αναμονή
 • Κάλυψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης
 • Δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν ετήσιου check up
 • Εξοικονόμηση χρημάτων εφόσον επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες μας και την οικονομική μας δυνατότητα και δεν αναγκαζόμαστε να «χαλάσουμε» τα έτοιμα!
 • Δυνατότητα δημιουργίας του ιδανικού ασφαλιστικού προγράμματος υγείας από 2€/ημέρα

 

Ανδριανοπούλου Μαρία –  1AXIA Ασφαλιστικοί Πράκτορες


vstore.gr overfm


PLANET SPORTS