Αρκετά πια. Ας τον απαλλάξουμε των «καθηκόντων» του... | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Bloggers | Αρκετά πια. Ας τον απαλλάξουμε των «καθηκόντων» του…

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης οφείλει να βάλει ένα φρένο στον κατήφορα εδώ και τώρα. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Eδώ και καιρό υποστηρίζω ότι το πρόβλημα της Εθνικής είναι η επιθετική της ανυπαρξία. Η φανερή αδυναμία της να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να δημιουργήσει φάσεις. Το πρόβλημα δεν αφορά τις ομάδες που είναι καταφανώς καλύτερες από την δική μας αλλά κυρίως εκείνες που είναι θεωρητικά μικρότερης δυναμικότητας. Το είδαμε να συμβαίνει στα δυο προηγούμενα παιχνίδια με το Κόσοβο, το είδαμε στο ματς με την Γεωργία. Το βλέπαμε όλοι εκτός από εκείνους που… διαπίστωναν βελτίωση. Σημερα που αποδείχτηκε ότι στα τρία ματς έχουμε λιγοτερες τελικές από το Σαν Μαρίνο και το Γιβραλτάρ έχουν άραγε τιην ίδια άποψη.Η Εθνική του Φαντ Σιπ έκανε μόλις μια τελική στο ματς με το Κόσοβο. Αυτή με τον έξοχο συνδυασμό Μπακασέτα-Δουβίκα που κατέληξε στο γκολ. Καμία άλλη. Μια φάση ένα γκολ εμείς στο τέλος του ημιχρόνου. Ενα γκολ αυτοί στο τεός του ματς και αποκλεισμός. Τις κοιυβέντες του Ολλανδού τεχνικού ότι θα παλέωουμε για την δεύτερη θέση τις βλέπω μόνο ως την προσωπική του αγωνία να παραμείνει στον πάγκο. Η κακή εμφάνιση έφερε ένα καταδικαστικό αποτέλεσμα. Ας μην το ψειρίζουμε πολύ.

Πήραμε ότι μας άξιζε από το παιχνίδι με βάση την αναιμική μας εμφάνιση. Μπράβο μια φορά στον αρχηγό Μπακασετα για την εξοχή πάσα και δύο φορές μπράβο στον Τάσο Δουβικα για το άψογο τελείωμα. Ο 22χρονος άσος της Ουτρέχτης είναι το μονο κέρδος της Εθνικής από το παιχνίδι στην Πριστινα. Νίκη θέλαμε ισοπαλία πήραμε. Μπορεί να μην μας άξιζε ούτε αυτή με την εικόνα που είχαμε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν είναι ότι οι Κοσοβσφοι έδειξαν κάτι καλύτερο για να δικαιούνται εκείνοι τη νίκη. Κακό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες.

Φοβισμένη η Εθνική μας έπαιζε πίσω λες και είχε να αντιμετωπίσει κανένα θηρίο. Χτυπητη η αδυναμία της να κρατήσει την μπάλα και να επιτεθεί οργανωμένα. Οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση αντιστοιχούν σε ποδόσφαιρο πολύ περασμένων δεκαετιών. Την μια φορά που η μπάλα κύλησε στο χορτάρι η δουλειά έγινε. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κοσοβαροι σαν να σπογοητευτησκαν και οι διεθνείς μας πήραν μέτρα στο γήπεδο και ανεπνευσαν με μεγαλύτερη άνεση.

Μαχητικός στη μεσαία γραμμή ο Σιωπης, με πολύ καλές τοποθετήσεις ο Τζαβέλας με καλές στιγμές ο Μπακασετας. Στα τελευταία λεπτά χωρίς προφανή λόγο η Εθνική κλείστηκε πίσω και το πληρωσε. Πήραμε αυτό που μας άξιζε. Ο Φαντ Σιπ κατέβασε μια φοβισμένη ομάδα που δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες στη σειρά. Ας μεριμνήσει ο Ζαγορακης να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του. Το πρότζεκτ Κατάρ ναυάγησε στην Πρίστινα. Ο Φαντ Σιπ μετα το τέλος του ματς δήλωσε ότι δεν έχει παράπονα από τους παίκτες του που έκαναν ότι τους είπε!!! Και μόνο αυτή η δήλωσή του είναι αρκετή για να απαλλαγεί των καθηκόντων του. Αρκετά…

PLANET SPORTS