Φάκου | 01.03.2021

Από τον Σεπτέμβριο το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης θα διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της χώρας

Kαιρός ήταν. Χειροκροτάει όρθια η Έλενα Φάκου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Ελενα Φάκου

Στη δίνη των καθημερινών αποκαλύψεων για σεξουαλική κακοποίηση, εξουσιαστική βία και παιδεραστία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ήρθε μια πολύ θετική εξέλιξη. Αυτή λοιπόν είναι, ότι μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 218 σχολεία που ξεκίνησε την τρέχουσα σχολική περίοδο, το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε σε ομιλία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Η διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος είναι κάτι που είχε ήδη καθυστερήσει πολύ και η ένταξή της στο σχολικό πρόγραμμα έχει αποκλειστικά μόνο θετικό πρόσημο.
Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία πια, από τον Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. Γιατί ο σεβασμός, όχι μόνο στο άλλο φύλο αλλά και στη διαφορετικότητα, πρέπει να διδάσκεται νωρίς».

Ανακοίνωσε επίσης παράλληλα και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Όλα τα παραπάνω είναι το ελάχιστο από την πλευρά της Κυβέρνησης ως αντίδραση στο σύγχρονο γίγνεσθαι, που τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι πολλά και το νομικό πλαίσιο φαίνεται αδύναμο να τα αντιμετωπίσει με τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

MUST READ

18.04.2021 | 23:32

«Ζωντανός» ο Απόλλων Λεμεσού στη «μάχη» του τίτλου [vids]

18.04.2021 | 21:55

Γκαρσία: «Καθαρή νίκη, επιβράβευση για τους κόπους μας» [vid]

18.04.2021 | 20:27

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Μικρoεπεισόδιο Ανσαριφάρντ - Χιμένεθ

18.04.2021 | 20:18

Εθνική Ελλάδας: Για ψάρεμα ο Φαν’τ Σιπ κι οι βοηθοί του στη Λεωφόρο