Αγωνία στον ΕΣΑΚΕ: Κίνδυνος ηχηρής αποχώρησης από την Α1 | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Write - Τάσος Ζαφειράκης

overfm.gr | Basket League | Αγωνία στον ΕΣΑΚΕ: Κίνδυνος ηχηρής αποχώρησης από την Α1

Μία αποχώρηση – βόμβα είναι έτοιμη να… σκάσει στην Basket League.

Η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε όλον τον κόσμο και επηρέασε όλους τους κλάδους. Ο ελληνικός αθλητισμός και το μπάσκετ δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό. Το πρωτάθλημα της Α1, ναι μεν μπορεί να ολοκληρωθεί, αλλά τα κατάλοιπα της πανδημίας είναι εμφανές. Στον ΕΣΑΚΕ επικρατεί μεγάλη αγωνία, καθώς υπάρχει κίνδυνος μεγάλη και ιστορική ομάδα τη νέα σεζόν να δηλώσει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Basket League.Εκτός από τις εμφανές παρενέργειες της πανδημίας στο ελληνικό μπάσκετ, υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουμε αντιληφθεί. Οι ομάδες έχουν επηρεαστεί σε όλους τους τομείς από τον κορωνοϊό (αγωνιστικό, οικονομικό κομμάτι κτλ). Τα έσοδα είναι εμφανώς λιγότερα φέτος, καθώς κόσμος στα γήπεδα δεν υπάρχει κι έτσι οι ελληνικές ομάδες έχασαν ένα από τα βασικά τους έσοδα στον οικονομικό προϋπολογισμό τους.

Μία ομάδα της Α1 έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις υπόλοιπες και υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι θα βαρέσει… κανόνι. Η ιστορική ομάδα φέτος παρά τα προβλήματα της κατάφερε να καταλάβει μία θέση στα playoffs της Basket League. Η μεγάλη ομάδα θα λάβει κανονικά μέρος φέτος μέχρι το τέλος, αλλά είναι άγνωστο αν τη νέα χρονιά θα τη δούμε ξανά στα παρκέ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές πορείες, ενώ έχει αναδείξει και μεγάλους παίκτες, οι οποίοι έχουν στελεχώσει την Εθνική Ομάδα. Αρκετοί εξ αυτών στη συνέχεια αγωνίστηκαν και στους δύο «αιωνίους», με τους οποίους έλαμψαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο χρηματοδότης της ομάδας ύστερα από όσα έγιναν φέτος και λόγω της πανδημίας κάνει δεύτερες σκέψεις για την παρουσία του στον σύλλογο τη νέα σεζόν. Η απόφαση του φαίνεται πως είναι ειλημμένη και αν δεν αλλάξει κάτι προς το θετικό, τότε θα έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Όλα τα παραπάνω κυκλοφορούν στις τάξεις του ΕΣΑΚΕ και υπάρχει μεγάλη αγωνία, για το τι θα γίνει. Η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει μεγάλο όνομα στο ελληνικό μπάσκετ, έχει χιλιάδες φιλάθλους και θα αποτελέσει ηχηρό… χτύπημα αν τελικά δηλώσει αδυναμία και δεν αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Basket League.

PLANET SPORTS