ΑΕΚ - Η προσφορά του Νικολάου στο Μουσείο | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | ΑΕΚ – Η προσφορά του Νικολάου στο Μουσείο

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος δώρισε τη φανέλα του με τον «λευκό» δικέφαλο της σεζόν 1972-73 στο μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ.

Δύο πολύ σπάνια κειμήλια δώρισε στο μουσείο της ΑΕΚ ο Λάκης Νικολάου. Ο επικεφαλής ιατρός της Ένωσης και βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 «ξεκρέμασε» από το γραφείο του στο ιατρικό κέντρο τη φανέλα με το λευκό Δικέφαλο αετό από τη σεζόν 1972/73, καθώς και τα άκρως συλλεκτικά Copa Mundial του 1979 με τα αρχικά του «ΛΝ». Πρόκειται για πρώτα ποδοσφαιρικά παπούτσια τέτοιου είδους που κυκλοφόρησαν από την Adidas για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία. Στη συνέχεια επανακυκλοφόρησαν το 2007 στην συμπλήρωση 25 χρόνων, ενώ από το 2013 μέχρι σήμερα «λανσάρονται» συνεχώς καινούρια μοντέλα «Copa».Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Υπηρέτησε και υπηρετεί την ΑΕΚ εδώ και μισό αιώνα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει το «αποτύπωμά» του από το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στο νέο μας γήπεδο. Ο κορυφαίος επιστήμονας Παντελής Νικολάου, ο αγαπημένος Λάκης των φίλων της ΑΕΚ από το 1971 έως το 1982, προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση. Δώρισε στο Μουσείο τη φανέλα του από τη σεζόν 1972-73 (σπάνια φανέλα με τον «λευκό» δικέφαλο). Μέχρι τώρα κοσμούσε το γραφείο του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Δώρησε και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που φορούσε στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Μία ιδιαίτερα σημαντική δωρεά για το Μουσείο της Ιστορίας στην Opap Arena για την οποία ευχαριστούμε θερμά τον παλαίμαχο άσο και διαχρονικό σύμβολο της ομάδας μας!»

PLANET SPORTS