RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Αγραβάνης στον Over FM 104,9: «Μεγάλο επίτευγμα, τα δύσκολα σουτ θα τα πάρω» [vid]

Μετά την πρόκριση του Προμηθέα Πάτρας με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στον Over FM 104,9.

Μετά την μεγάλη πρόκριση του Προμηθέα Πάτρας με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε αποκλειστικά στον Over FM 104,9 και την εκπομπή Over React με τον Παύλο Σαχτούρη, για αυτή την επιτυχία της ομάδας του, για τον προπονητή του Μάκη Γιατρά, αλλά και για τις αναμετρήσεις που έρχονται για την Εθνική ομάδα.

«Σήμερα κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε, δηλαδή να κάνουμε δεύτερη σερί νίκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να περάσουμε στον τελικό. Ο τελικός δεν θα γίνει λόγο των κρουσμάτων στον Παναθηναϊκό. Υγεία στους παίκτες του».

Ο Προμηθέας έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ωστόσο με κάποια λάθη ο ΠΑΟΚ επέστρεψε. Πως αντιδράς εκείνη την ώρα, πως ξαναβρίσκεις ψυχολογία;

«Ελέγχαμε το ματς για μεγάλη διάρκεια, κάποια λάθη από χαλάρωση χωρίς λόγο έδωσαν την δυνατότητα στον Γκρίφιν να βάλει κάποιους μαζεμένους πόντους, όπως πολύ καλός ήταν και ο Λοβ. Αλλά η ομάδα μας έχει έμπειρους παίκτες που διατηρούν την ψυχραιμία τους μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό κάναμε και σήμερα, πήγαμε στην παράταση, βρεθήκαμε πίσω αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε».

Για την περσινή χρονιά με τον χαμένο τελικό και το αν ήταν διδακτική για τον Προμηθέα:

«Η περσινή χρονιά για το πως χάσαμε το κύπελλο ήταν διδακτική και για μένα και για πολλούς παίκτες και το αποδείξαμε με την κατάκτηση του Super Cup. Διδαχθήκαμε από εκείνη την ήττα και καταφέραμε να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της Πάτρας στο μπάσκετ. Στην αρχή της χρονιάς με τα θέματα με τον κορωνοϊό μείναμε πίσω και χρειαζόμασταν ενίσχυση, και πλέον παίζουμε ξανά πολύ καλό μπάσκετ, το οποίο βασίζεται στην άμυνα και την πίεση».

Για το γεγονός ότι ο Προμηθέας έφτασε στον τελικό παίζοντας όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας:

«Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα, μπορεί να μην υπάρχει κόσμος στα γήπεδα αλλά από μόνες τους οι έδρες τόσο του Κολοσσού όσο και του ΠΑΟΚ είναι καλές έδρες. Είναι δύσκολο και για την ομάδα να ταξιδεύει από την Ρόδο στην Θεσσαλονίκη και να δίνει δύο ματς μέσα σε δύο μέρες και να τα κερδίζει και τα δύο».

Για το ότι παρότι δεν είχε καλά ποσοστά σε όλο το παιχνίδι αλλά στο τέλος πήρε τα μεγάλα σουτ:

«Δεν με αφορά αν είμαι καλός ή κακός στο υπόλοιπο παιχνίδι, τα κρίσιμα σουτ θα τα πάρω. Είναι θέμα προπόνησης και κυρίως του μυαλού. Εκείνη τη στιγμή που σούταρα ήξερα ότι θα το βάλω, δεν με ένοιαζε τι είχα κάνει στα προηγούμενα, δεν το σκεφτόμουνα καν. Έχω χάσει και μεγάλα σουτ, αλλά το θέμα είναι να μην φοβάσε να τα παίρνεις. Εμένα μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη, στηρίζομαι πολύ στον εαυτό μου και ξέρω ότι θα το βάλω. Το τρίποντο με το ταμπλό ήξερα ότι θα μπει μόλις έφυγε η μπάλα από τα χέρια μου και μάλιστα με ταμπλό».

Για το τρίποντο με ταμπλό και το αν σκοτώνει τον αντίπαλο:

«Αυτά τα μεγάλα σουτ σπάνε τον τσαμπουκά στον αντίπαλο και του ρίχνει την ψυχολογία. Και ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλα σουτ αλλά είχαμε την εμπειρία να ανταπεξέλθουμε. Νομίζω το κλειδί ήταν η άμυνα μας γιατί άμα δεν είχαμε παίξει αυτή την άμυνα δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε».

Για το αν θεωρεί ότι πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα:

«Σίγουρα στόχος μου είναι να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό που κάνω πάντα είναι να κοιτάζω το παρών, δεν με νοιάζει το μέλλον. Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι πως θα καταφέρω με τον Προμηθέα να πάρω άλλον έναν τίτλο, και να διεκδικήσω το Πρωτάθλημα. Έχω σκέψεις για το μέλλον άλλα τώρα είμαι αφοσιωμένος στον Προμηθέα».

Για τα παιχνίδια της Εθνικής που έρχονται:

«Τα παιχνίδια που έρχονται μπορεί να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά εμείς τα αντιμετωπίζουμε σαν να είναι τελικοί. Στο προηγούμενο παράθυρο δεν πήγαμε τόσο καλά παρόλο που πήραμε την πρόκριση. Η εικόνα μας θα βελτιωθεί και θα καταφέρουμε να πάρουμε δύο νίκες».

Για το πότε θα είναι θετικός ο απολογισμός και το αν υπάρχει ταβάνι στον Προμηθέα:

«Το πρόσημο είναι ήδη θετικό αφού ο Προμηθέας πήρε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του. Ωστόσο, υπάρχουν παίκτες με φιλοδοξίες και η διοίκηση έχει θέσει τους στόχους ψηλά. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε το κύπελλο που προηγείται του πρωταθλήματος. Δεν το λέμε με αλαζονεία, όλοι είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Όλοι είμαστε πολύ πεινασμένοι για τρόπαια οπότε δεν υπάρχει ταβάνι».

Για τον Μάκη Γιατρά:

«Το πιο σημαντικό για τους παίκτες είναι να έχουν έναν κόουτς που να τους περνάει ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Γιατρά. Μπορεί να παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, με την Βίρτους, αυτό που θα μας πει θα μας κάνει να το πιστέψουμε. Ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το αν προτιμάει κάποιον εκ των Παναθηναϊκό και Λαύριο για τον τελικό:

«Οι δύο ομάδες είναι τελείως αντίθετες. Το Λαύριο παίζει ένα μπάσκετ καταπληκτικό, με κοντές πεντάδες που μας προβλημάτισε και στα δύο παιχνίδια που παίξαμε. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παίζει με ψηλές πεντάδες που τον βοηθάνε πάρα πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, και η φανέλα του είναι βαριά. Δεν επιλέγω ποτέ αντιπάλους, με όποιον και να είμαστε αντίπαλοι θα μπούμε μέσα στο παιχνίδι για να πάρουμε το Κύπελλο».


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS