RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 1 | Παναιτωλικός: Ιστορικής σημασίας το γκολ του Λιάβα

Ο νεαρός αμυντικός του Παναιτωλικού σημείωσε ένα γκολ ιστορικής σημασίας.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να πετύχει μια νίκη με ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ με αποτέλεσμα στο ίδιο παιχνίδι να σημειώσει τρία ιστορικά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της Σούπερ Λίγκ, μετά από τρία χρόνια ο Παναιτωλικός νίκησε με ανατροπή, σημείωσε το 300ο γκολ του στην κατηγορία, ενώ ντόπιος παίκτης του πέτυχε νικητήριο γκολ μετά από 44 χρόνια!

Στις 18 Ιανουαρίου του 2017 επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2, ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-1(12′ πέναλτι Μαρκόφσκι, 55′ σουτ Μάκος, 82′ σουτ Μάκος – 22′ κεφαλιά Ούγκο Αλμέιδα, 33′ σουτ Γαλανόπουλος).

Ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 2-1, αλλά δεν είχε ανοίξει το σκορ. Για να βρούμε νίκη του Παναιτωλικού, σε αγώνα που ο αντίπαλός του άνοιξε το σκορ, πρέπει να γυρίσουμε έξι και πλέον χρόνια πίσω, στις 2 Νοεμβρίου 2014, όταν νίκησε 5-2 την Ξάνθη (21′ σουτ Βιγιαφάνιες, 44′ σουτ Βιγιαφάνιες, 53′ κεφαλιά Ετζενγκέλε, 60′ φάουλ Μαρτίνες, 69′ σουτ Καπέλ – 4′ σουτ Λισγάρας, 45′ σουτ Λουσέρο).

Η νίκη του Παναιτωλικού ήταν η δεύτερη στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, μετά από εκείνη με την ΑΕΛ. Και τότε είχε αποτύχει να σκοράρει με πέναλτι, κάτι που σημαίνει ότι αναγκαία συνθήκη για να κερδίσει, είναι να… απωλέσει πέναλτι. Όχι και ικανή όμως, αφού συνέβη και με την ΑΕΚ, σε παιχνίδι που τελικά ηττήθηκε.

Επίσης ο νεαρός Γιώργος Λιάβας πέτυχε το νικητήριο γκολ, που πέρα από τους τρεις βαθμούς που έδωσε στον Παναιτωλικό, αποκτά και ιστορική αξία.

Και αυτό γιατί είναι το 300ο γκολ στην ιστορία της ομάδας στην Α’ Εθνική/Super League και 200ο εντός έδρας!

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ο Λιάβας είναι ο δεύτερος μόλις παίκτης από την Αιτωλοακαρνανία, που πετυχαίνει νικητήριο γκολ για τον Παναιτωλικό στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League! Η προηγούμενη και μοναδική φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν στις 5 Δεκεμβρίου 1976, όταν ο Βασίλης Μπεκατώρος από την Αμφιλοχία σκόραρε στο παιχνίδι Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0. Αρκετοί ντόπιοι έχουν σκοράρει για τον Παναιτωλικό, κανένας άλλος όμως δεν έχει πανηγυρίσει νικητήριο γκολ.

Παράλληλα ο Λιάβας έγινε ο τρίτος νεότερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία. Και ο τρίτος που σκοράρει σε ηλικία κάτω των 20 ετών.


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS