RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Εθνικές Ομάδες | Σε τελική φάση Euro μετά από 22 χρόνια η Σκωτία!

Μπορεί η Σκωτία να έχασε αρχικά τη νίκη μέσα από τα χέρια της, με τον Λούκα Γιόβιτς να ισοφαρίζει στο 91′ για την Σερβία, ωστόσο ήταν εκείνη που πήρε τελικά την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, επιστρέφοντας σε τελική φάση Euro έπειτα από 22 χρόνια.

Μπορεί η Σκωτία να έχασε αρχικά τη νίκη μέσα από τα χέρια της, με τον Λούκα Γιόβιτς να ισοφαρίζει στο 91′ για την Σερβία, ωστόσο ήταν εκείνη που πήρε τελικά την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι με 5-4, επιστρέφοντας σε τελική φάση Euro έπειτα από 22 χρόνια.

Δίχως πολλές ευκαιρίες εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες ήθελαν να κρατήσουν το μηδέν. Η Σερβία ήταν εκείνη που μετά το 20’ άρχισε να πιέζει, κυρίως με τις κούρσες των Λάζοβιτς και Γκουντελάι.

Ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα ανήκει στους Σκωτσέζους, καθώς μετά από ολιγωρία της σερβικής άμυνας ο Τζον ΜακΓκιν βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Πρέντραγκ Ράικοβιτς στο 32’ , ο οποίος σταμάτησε το σουτ του μέσου της Άστον Βίλα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε ύστερα να απειλήσει, με το σκορ ημιχρόνου να είναι 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Στιβ Κλαρκ ήταν αυτοί που μπήκαν με περισσότερη, ενώ απείλησαν πρώτοι με τον Άντι Ρόμπερτσον στο 51’, με το σουτ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο η ώρα της λύτρωσης ήρθε ένα λεπτό αργότερα, καθώς μετά από μία φάση διαρκείας, ο Ράιαν Κρίστι πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και έκανε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι και έπειτα μέσα στην εστία των Σέρβων.

Ο Τουμπάκοβιτς έκανε μαζεμένες αλλαγές, ρίχνοντας μέσα τους Μλαντένοβιτς, Γιόβιτς και Κάταϊ για να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού, με τον Γιόβιτς να είναι αυτός που… έσωσε την παρτίδα. Αρχικά ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης απείλησε με κεφαλιά στο 85’, ενώ ήταν εκείνος που πάλι με κεφαλιά στο 91’ έκανε το 1-1 έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, με τον Στέφαν Μίτροβιτς μάλιστα να βγαίνει αναγκαστική αλλαγή στο 108′ και την θέση του να παίρνει ο Ούρος Σπάχιτς. Στην διαδικασία των πέναλτι οι πρώτοι εννέα παίκτες ευστόχησαν, ωστόσο μεγάλος ήρωας ήταν ο Ντέιβιντ Μάρσαλ, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Αλεξάντρ Μίτροβιτς και έστειλε την Σκωτία σε τελική φάση Euro για πρώτη φορά, έπειτα από 22 χρόνια.

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σερβία (Τουμπάκοβιτς): Ράικοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μίτροβιτς (Σπάχιτς 108’), Γκουντελάι, Λάζοβιτς, Μαξίμοβιτς (Γιόβιτς 70’), Λούκιτς, Κόστιτς (Μλαντένοβιτς 59’), Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Κάταϊ 70’), Μίτροβιτς

Σκωτία (Κλαρκ): Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Γκάλαχερ, Τίρνεϊ, Ρόμπερτσον, Ο’Ντόνελ (Γκρίφιθς 116′), ΜακΓκίν (ΜακΛιν 83’), Τζακ, ΜακΓκρέγκορ, Κρίστι (Πίτερσον 87’), Ντάικς (ΜακΜπέρνι 82’)


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS