RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Formula 1 | Φερστάπεν: «Δεν θα υποφέρουν τα αφεντικά από τα περισσότερα Grand Prix»

Δεν συμφωνεί με την αύξηση των Grand Prix ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλάνδός οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν σε δηλώσεις του εξέφρασε την εναντίωσή του σε μία πιθανή αύξηση των αγώνων, όπως εξετάζεται να συμβεί από το 2021. Ο Φερστάπεν έκανε ξεκάθαρο πώς τα “θύματα” σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα είναι ούτε τα μεγάλα αφεντικά της F1, αλλά ούτε και οι ίδιοι οι οδηγοί. Αυτοί που θα υποφέρουν, σύμφωνα με τον νεαρό – πλην όμως έμπειρο – πιλότο θα είναι οι μηχανικοί, οι οποίοι ήδη δείχνουν σημάδια κόπωσης όταν καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τρεις αγώνες εντός τριών εβδομάδων.

Ο Ολλανδός, δήλωσε αντίθετος και με την μείωση του αγωνιστικού τριημέρου σε αγωνιστικό διήμερο, αφού και πάλι θεωρεί πώς η κούραση θα είναι περισσότερη από το φυσιολογικό. Θυμίζουμε, την φετινή σεζόν έχουν κληθεί δύο φορές να μετατρέψουν το τριήμερο σε διήμερο, αρχικά στο Νίρμπουργκρινγκ εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά και στην Ίμολα προκειμένου να δοκιμαστεί πώς θα λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

Για τους μηχανικούς: «Αυτοί είναι στην τελική που θα υποφέρουν, ενώ τα μεγάλα αφεντικά της Formula 1 έρχονται απλά αργότερα και αναχωρούν πάλι νωρίτερα. Γι αυτούς δεν αλλάζουν ουσιαστικά πολλά πράγματα. Δύο αγώνες με διαφορά μίας εβδομάδας μεταξύ τους δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, τρεις αγώνες όμως στη σειρά είναι»

Για το αγωνιστικό διήμερο: «αν προστεθούν περισσότεροι αγώνες, αλλά αφαιρέσουμε μία ημέρα από το πρόγραμμα, θα είναι παρόλα αυτά περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε κανονικά».

Για το τι προβλέπει ότι θα γίνει: «Αν κρατήσουμε το ίδιο τριήμερο πρόγραμμα όπως με λιγότερους αγώνες, τότε είναι σχεδόν αδύνατον να έχουμε περισσότερα Γκραν Πρι. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θέλουν η FIA και η Formula 1 και αν είναι γενικότερα εφικτό, να κάνουμε αυτούς τους 23 αγώνες τον επόμενο χρόνο»


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS