RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 1 | Παναθηναϊκός – Aτρόμητος 0-1: Με υπογραφή Λάζαρου

Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε σπουδαία νίκη στον Ατρόμητο με 1-0, στο ΟΑΚΑ, αποτελειώνοντας τον κάκιστο Παναθηναϊκό με κεφαλιά στο 88’.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα άσχημα αποτελέσματα, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα του στο Πρωτάθλημα με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο. Ο Ατρόμητος επικράτησε δίκαια του Τριφυλλιού, με 1-0, για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten με σκόρερ τον πρώην «πράσινο» Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 88’ σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες και, με μεγαλύτερη ακρίβεια, κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Οι Πράσινοι έμειναν στους 9 βαθμούς, μετά από 8 ματς, μετά την 3η ήττα τους φέτος. Με τον Ατρόμητο του κόουτς Κάναντι να ανεβαίνει στους 11 και να ρεφάρει σε σημαντικό βαθμό την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λάζλο Μπόλονι συνέχισε να εμπιστεύεται το 4-4-1-1, με τον Μακέντα πίσω από τον Καρλίτος στην επίθεση, επιλέγοντας τον Σάντσες ως δεξιό μπακ με τον Ζαγαρίτη να καλύπτει την αριστερή πλευρά της άμυνας. Στόπερ αγωνίστηκαν οι Σένκεφελντ και Βέλεθ, με τους Μαουρίσιο και Κουρμπέλη να είναι οι αμυντικοί μέσοι του Τριφυλλιού. Στο δεξί «φτερό» έπαιξε ο Χατζηγιοβάνης, με τον Σαβιέρ να τοποθετείται αριστερά.

Ο Νταμίρ Κάναντι κατέβασε τον Ατρόμητο με διάταξη 3-4-3, με τον Γιαννιώτη βασικό τερματοφύλακα και 3άδα στόπερ τούς Γκάλο, Γούτα και Γκαλβάο. Κιβρακίδης και Αγκάγιεφ αγωνίστηκαν στα άκρα, με τους Ούμπιδες και Σάλομον στα αμυντικά χαφ. Η επίθεση των Περιστεριωτών αποτελούνταν από τους Κωτσόπουλο, Μανούσο και Μάτιτς.

«Πράσινη» υπεροχή, χωρίς αποτέλεσμα…

Συντηρητικό 45λεπτο για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, που προτίμησαν να μην κινδυνεύσουν από το να δημιουργήσουν ποδόσφαιρο. Έως το 25’ δεν υπάρχει τίποτα το αξιομνημόνευτο, με τον Παναθηναϊκό από το σημείο εκείνο και μετά να παίρνει την κατοχή μπάλας (έφτασε στο 63%) και να προσπαθεί να απειλήσει τον Γιαννιώτη. Σε δύο περιπτώσεις το κατάφερε, αλλά δεν έφτασε στο επιθυμητό. Στο 29’, ο Σαβιέρ έκανε ωραία ατομική ενέργεια φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό πόδι του. Το τεχνικό πλασέ του Πορτογάλου κατέληξε λίγο άουτ, στην καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου.

Ο Ατρόμητος κλείστηκε ακόμη περισσότερο έως το 45’, αλλά το κάθετο ποδόσφαιρο που επιχείρησε να παίξει το Τριφύλλι δεν έβγαλε φάσεις από τον άξονα. Αντίθετα, στο 37’ ο δραστήριος -αλλά «φαφλατάς» με την μπάλα πολλές φορές- Χατζηγιοβάνης πάτησε στην περιοχή του Ατρόμητου με το δεξί πλασέ να περνά λίγο επάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ελάχιστα, δεν απειλήθηκε καθόλου σε ένα 45λεπτο πολύ κακό για τις δύο ομάδες με το 0-0 να το χαρακτηρίζει απόλυτα. Μηδέν…

«Καθάρισε» ο Χριστοδουλόπουλος

Το ποδόσφαιρο δημιουργεί πάντα ωραίες ιστορίες, με αρνητικούς και θετικούς πρωταγωνιστές. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αντικατέστησε τον Αγκάγιεφ στο 59’ και έμελλε να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στο ΟΑΚΑ απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ο έμπειρος Έλληνας μεσοεπιθετικός, με ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Διούδη στο 88’ και έδωσε το πολύτιμο «τρίποντο» στον Ατρόμητο, αναδεικνύοντας τον αγωνιστικό μαρασμό των γηπεδούχων. Άλλη μία αλλαγή του Κάναντι, ο Ενσικουλού, έκανε τη σέντρα ακριβείας με αποδέκτη το κεφάλι του Λάζαρου, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον σύλλογο που αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Ήταν ό,τι σημαντικότερο έγινε στο 2ο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή των Περιστεριωτών -παρά τις επιθετικές αλλαγές του κόουτς Μπόλονι- και τον Ατρόμητο να φαίνεται να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει». Άλλωστε θέαμα δεν υπήρξε στο ΟΑΚΑ, ποιοτικά το 90λεπτο ήταν από τα χειρότερα στο φετινό Πρωτάθλημα και το αποτέλεσμα έκανε «μπαμ» πώς θα κρινόταν στη λεπτομέρεια. Έτσι, οι δύο ομάδες πηγαίνουν στη διακοπή των Εθνικών ομάδων με αντίθετα συναισθήματα, με τους Πράσινους να έχουν εμπρός τους βουνό να ανέβουν για να γίνουν ξανά κανονική ομάδα.

Πολλά νεύρα από Μακέντα

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση του προπονητή του -πιθανότατα και από τη δική του κακή απόδοση- ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα κατά την αλλαγή του στο 61’. Ο Ιταλός, με το που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, για να μπει ο Αργύρης Καμπετσής, πέταξε ένα μπουκαλάκι νερό που του προσφέρθηκε από το επιτελείο των Πράσινων για να δροσιστεί. Δείχνοντας ξεκάθαρο εκνευρισμό για την εξέλιξη που πήρε το ματς, τουλάχιστον για τον ίδιο.

Γκολ: 88’ Χριστοδουλόπουλος (0-1).
Κίτρινες: 19’ Σένκεφελντ, 78’ Βιγιαφάνιες – 24’ Σάλομον.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι / 4-4-1-1): Διούδης – Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης – Χατζηγιοβάνης (74’ Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Σαβιέρ (61’ Αϊτόρ) – Μακέντα (61’ Καμπετσής) – Καρλίτος.
Αναπληρωματικοί: Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Εμμανουηλίδης, Βιγιαφάνιες, Σερπέζης, Αϊτόρ, Αλεξανδρόπουλος, Καραγιάννης, Καμπετσής.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι / 3-4-3): Γιαννιώτης – Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάο – Κιβρακίδης, Σάλομον (82’ Μπουσούλατζιτς), Ούμπιδες (82’ Xαρίσης), Αγκάγιεφ (59’ Χριστοδουλόπουλος) – Κωτσόπουλος (82’ Μουνίθ), Μάτιτς (67’ Eνσικουλού), Μανούσος.
Αναπληρωματικοί: Μανδάς, Ενσικουλού, Ραμπέγιο, Ρισβάνης, Μουνίθ, Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης, Χριστοδουλόπουλος, Νάτσος.

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων) / Βοηθοί: Σαμοΐλης, Τζιουβάρας / Διαιτητής VAR: Κοτσάνης (Δράμας).


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS